Нездоланний бар'єр. Полісся й у другому матчі програло Олімпії

Житомирський клуб завершив виступи на євроарені

Єврокубкові пригоди українських клубів поступово набирають оберти, і цього тижня одразу на наступний день після гри київського «Динамо» в кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА ми перемикали свою увагу на шлях житомирського «Полісся» до групового раунду третього за рангом клубного турніру Старого Світу - Ліги конференцій. Завадити команді Імада Ашура досягти своєї мети взялась словенська «Олімпія» з міста Любляна.

І це в неї дуже добре виходило. У першій грі єврокубковий досвід суперників дався взнаки - вони виграли з рахунком 2:0 на власному полі, тож матч-відповідь на нейтральному стадіоні в польському місті Глівіце видавався для команди Віктора Санчеса значно легшим, аніж це могло б бути за іншого сценарію.

Хоча «вовки» спробували сплутати всі карти, забивши надзвичайно швидкий гол на самому початку протистояння, коли й один повний оберт не встигла зробити секундна стрілка на годиннику арбітра. Назаренко прострілив із лівого флангу під удар Кушніренку, і той у дотик розстріляв ближній кут. Усе! Понеслась! Принаймні, тоді нам хотілось у це вірити.

Однак «Полісся» вже за десять хвилин проґавило закидання від Жорже Сілви через правий фланг атаки на хід Флоручу, і той спокійно потім із-під Сарапія вразив ближній кут наших воріт. Знову постало питання дистанції в два голи поміж командами, тож фактично нічого не змінилось від швидкого голу житомирян. Хіба що, вони все ж таки більше повірили у власні сили та створили ще кілька цікавих моментів до перерви, але на гол не претендували.

У другому таймі ж навпаки, біля воріт Кудрика взагалі не було суперників, а натомість «Полісся» побігло рятувати становище. Де в чому незграбно, тут без суперечок, але все одно ця тактика завалити чужий штрафний майданчик подачами з флангів, та ще й на Будківського з часом, виглядала цілком доречно. І таки міг відбутись другий гол, коли навіс від Михайліченка завершився ударом головою від Гуцуляка в лівий каркас воріт.

Знову ж таки, ми кажемо про реалізацію гольових моментів. У житомирян у другому таймі була ще не одна така небезпечна подача, коли, здавалося б, м'ячу було нікуди подітись, окрім як у ворота. Але ні. Команда Ашура більше голів не забивала, ротація відбувалась, час спливав, відчуття близького порятунку так і не з'являлось.

А на додачу ще й Дурдов поміж ніг пробив Кудрику з подачі того самого Жорже Сілви, тож виступи «вовків» у дебютному сезоні єврокубків остаточно завершено.

2- й відбірковий раунд Ліги конференцій. Матч-відповідь.

«Полісся» - «Олімпія» - 1:2. Перший матч - 0:2.

Голи: Кушніренко (1) - Флоруч (11), Дурдов (90+3)

Попередження: Флоруч (62) - Михайліченко (86)

«Полісся»: Кудрик, Михайліченко, Сарапій, Чоботенко, Лукас Тейлор (Смоляков, 56), Крушинський (Пайшао, 56), Кушніренко (Мустафаєв, 90+1), Таллес (Козак, 68), Назаренко, Гуцуляк, Бристрич (Будківський, 68)

«Олімпія»: Відовшек, Суалехе, Мухамедбегович, Ратнік, Жорж Сілва, Агба (Таліссон, 90+4), Доффо, Баултам (Неманья Мотіка, 64), Педро Лукас (Пінту, 64), Флоруч (Брест, 70), Коїч (Дурдов, 64)

Арбітр: Мілош Міланович (Сербія)

Міський стадіон (Глівіце, Польща)

ПОЛІССЯ - ОЛІМПІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 серпня 2024, 03:54 0

Італієць – про склад мадридського колективу

Коментарі