Все йшло чудово. Реакція українок на 5-те місце в академічному веслуванні

Українська четвірка парна тривалий час трималася у топ-трійці

Українська жіноча четвірка парна фінішувала п'ятою у змаганнях з академічного веслування на Олімпійських іграх 2024 у Парижі.

Дуже близькою сьогодні до нагороди в академічному веслуванні була четвірка парна у складі: Євгенія Довгодько, Катерина Дудченко, Дар'я Верхогляд та Анастасія Коженкова. Вийшовши на старту фіналу в статусі чинних віце-чемпіонок Європи, українки трималися в трійці до заключних 500 метрів, але на фініші все ж поступилися двома позиціями і фінішували п'ятими.

Євгенія Довгодько: «Все було чудово… до останніх 500 метрів. Важко сказати, що сталося. Наша команда боролася, човен не сів, він як йшов, так і йшов. Просто в когось він пішов швидше, ніж у нас».

Дарина Верхогляд: «У кожної збірної своя методика підготовки, сьогоднішній старт показав, що у наших суперниць вона виявилася кращою. На результат впливає дуже багато факторів. Це спорт».

Анастасія Коженкова: На виступі позначилося те, що на відміну від суперниць, які могли цілеспрямовано готуватися до Олімпіади, нам довелося робити двофазову підготовку, адже ми - єдині з учасниць фіналу, хто кваліфікувався на Ігри з травневого ліцензійного відбору в Швейцарії.

Дати відповідь на питання, що пішло не так, можна буде лише після того, як тренери сядуть і проаналізують наш виступ у фіналі. Зрозуміло, що зараз вже нічого не зміниш, але в нас є молоде покоління. Маю надію, що Катерина Дудченко через 4 роки в Лос-Анджелесі за нас всіх дасть бій. Так само як і інші дівчата, якщо вони залишаться в спорті. Тому що я на цьому етапі, гадаю, свою кар'єру завершу».

Зараз усі українці, як ніколи, разом, підіймається дух і настрій. Взагалі, коли ти розумієш, що ти борешся тут, а там хлопці та дівчата на передовій вмирають за тебе, це дуже складно, це дуже боляче, це такий тягар, який ми несемо всі разом. Можливо, ми сьогодні не перемогли тут, але маємо надію, що наша країна переможе там. І ми будемо вільні, незалежні і найкращі в світі».

Микола Степанюк Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 16:11 6

Українська веслувальниця – про виступ на Олімпіаді

Коментарі