Підсумки дня у плаванні. Китаєць встановив світовий рекорд на 100 м в/с

Леон Маршан із Франції за дві години завоював дві золоті медалі

Увечері 30 липня на Олімпійських іграх 2024 в Парижі розіграно 5 комплектів нагород у плаванні.

Китайський плавець Пан Чжанле завоював золоту медаль Ігор-2024 у Парижі на дистанції 100 метрів вільним стилем із новим світовим рекордом (46,40). Це перший світовий рекорд у плавальному басейні на Олімпійських іграх.

У фінальному запливі на 100 метрів вільним стилем серед жінок Сара Шестрем зі Швеції на останніх метрах дистанції дивом вирвала перемогу в Торрі Хаске, що лідирувала, зі США. Поки Хаске, її партнерка по команді Гретхен Уолш і Шівон Хогі з Гонконгу розбиралися між собою, Шестрем змогла торкнутися борту першою. Сара не має титулу чемпіонки світу в цій дисципліні.

У домінуючому стилі перемогу на дистанції 1500 метрів вільним стилем здобула Кеті Ледекі зі США, встановивши новий олімпійський рекорд. Це її восьмий титул олімпійської чемпіонки.

На останніх метрах дистанції визначився переможець і на дистанції 200 метрів батерфляєм у чоловіків. Чемпіон світу 2022 та чинний рекордсмен світу Кріштоф Мілак з Угорщини лідирував три чверті дистанції і, здавалося, що перемога залишиться за ним. Але після заключного повороту чемпіон світу 2023 року Леон Маршан почав стрімко скорочувати відставання і під рев домашньої публіки фінішував першим. Мілак став другим. Товариш Маршана за тренуваннями в Аризоні Ілля Харун, який представляє Канаду, - третій. Батьки Іллі - родом з України, акробати, виступали у знаменитому цирку Cirque du Soleil.

Слідом за перемогою на 200 метрів батерфляєм Леон Маршан за 2 години оформив ще одну золоту медаль, цього разу на 200 метрів брасом. Лідуючи від початку дистанції, він нікого не підпустив близько і завершив заплив з олімпійським рекордом (2:05.85).

Олімпійські ігри 2024. Плавання

Париж, 31 липня

Жінки. 100 метрів вільним стилем

Чоловіки. 200 метрів батерфляєм

Жінки.1500 метрів вільним стилем

Чоловіки. 200 метрів брасом

Чоловіки. 100 метрів вільним стилем

Микола Степанюк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 21:14 23

Верняєву та Ковтуну не вдалося дотягнутися до медалей