Тренер збірної України з фехтування оцінив невдалий виступ на ОІ

Богдан Нікішин – про шосте місце у командному турнірі

Збірна України з фехтування на Олімпіаді-2024 завершила командний турнір (шпага) на 6-й позиції. Українські дівчата у поєдинку за 5-те місце програли збірній Південної Кореї з рахунком 38:45. Раніше українки програли представницям Китаю у чвертьфіналі, тому брали участь у поєдинках за 5-8 місця. У першій зустрічі Україна обіграла Єгипет.

Тренер жіночої збірної України з фехтування на шпазі Богдан Нікішин прокоментував цей виступ.

Про матч Китай - Україна: Емоції викликав поєдинок нереалізованих можливостей. Дівчата знають, я їм про це неодноразово казав, ми про це говорили. Була виконана дуже складна робота, яка, на превеликий жаль, ні до чого не призвела.

Що сталося? Якщо у команді фехтує одна дівчина, то нічого не буде. Це було б диво, якби ми виграли цю зустріч. Ніхто не зміг підтримати Владу Харькову. Вважаю, що не впоралися з навантаженням, хвилюванням. Дуже прикро, але з цим ми нічого зробити не можемо.

[У чвертьфіналі] фехтувала лише Влада Харькова. За таких умов нічого не могло б бути. Це результат, на який заслужила наша команда - я та всі вони. Страшного нічого не сталося, результат - такий, на який ми напрацювали.

Ми можемо вигадувати різні виправдання. Нічого цього не могло бути - всі команди перебували в рівних умовах, всі мали [однаковий] проміжок між змаганнями. Всі жили в селищі, в усіх було навантаження. Але хтось зміг впоратися з цим навантаженням, а хтось - ні. Ми не змогли.

Чи міг позначитися брак досвіду на рівні Олімпіади: Дівчата, які фехтували, мають на цей період хороший досвід. Вони були на п'єдесталі найвищих змагань: Кривицька - триразова призерка чемпіонатів світу, Харькова - чемпіонка Європи, Бежура - чемпіонка Європейських ігор. Вони не впоралися самі з собою. Вони можуть фехтувати краще та демонстрували неодноразово гарні поєдинки.

У чвертьфіналі вони просто не фехтували. Чому так сталося - будемо робити аналіз. Але за такого фехтування, яке вони продемонстрували, це результат, на який ми заслуговували.

Дмитро Олійник Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 30 липня 2024, 07:05 4

Українець виділив Мозеса Ітауму

Коментарі