Світоліна прокоментувала перемогу над шостою ракеткою світу на ОІ в Парижі

Еліна розповіла, як вдалося переломити хід зустрічі з Джессікою Пегулою

Українська тенісистка Еліна Світоліна (№31 WTA) прокоментувала перемогу над американкою Джессікою Пегулою (№6 WTA) у другому колі Олімпіади в Парижі - 4:6, 6:1, 6:3.

- Поділіться спочатку першими враженнями від цього матчу. Здавалося, що початок був, мабуть, не той, на який ви розраховували. Як він для вас проходив?
- Так, звичайно, перший сет був дуже складним. На жаль, я не змогла використати свої шанси, хоч вони були. Але в другому сеті я просто сказала собі, що потрібно боротися, потрібно віддати всі сили, щоб повернутися в матч. І мені це вдалося. Я дуже рада, що змогла повернутися та відіграти другий та третій сети на дуже високому рівні.

- Мені здалося, що у другому сеті гра була набагато агресивніша з вашого боку. Які, можливо, тактичні, технічні моменти ви змінили, що допомогло досягнути цього результату?
- Коли граєш з гравцем топрівня, завжди треба міняти темп, більш агресивніше грати. І тому, коли я програла перший сет, я була недалеко від своєї гри, але потрібно було ще агресивніше грати. У другому сеті я собі сказала, що треба це робити і не просто бігати, а і грати дуже агресивно і боротися за кожен м'яч.

- Мені здалося, що в п'ятому геймі це якийсь був переломний момент, коли у вас було кілька скажених розіграшів. Коли ви зрозуміли, що уже перемогли?
- Я зрозуміла, мабуть, після матчпойнту. Тому, що коли ти сконцентрований, коли ти віддаєш всі свої сили, І коли ти граєш проти топгравця, ти не можеш думати про виграш, що ти вже лідируєш. Треба боротися, треба фокусуватися на кожному пойнті. І я думаю, що сьогодні мені це дуже допомогло, - сказала Світоліна.

В 1/8 фіналу Еліна зіграє проти чемпіонки Вімблдону-2024 Барбори Крейчикової. Матч відбудеться 30 липня.

Володимир Клепач Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 17:50 17

Українця нокаутували у першому раунді