Юрій ВІРТ: «Українці терпіли і дочекалися свого шансу»

Колишній голкіпер збірної України оцінив гру синьо-жовтих на Олімпіаді

Колишній воротар національної збірної України Юрій Вірт ексклюзивно для Sport.ua розповів, що допомогло українській олімпійській збірній вирвати перемогу в другому матчі групового турніру Ігор-2024 у Франції - над марокканцями - 2:1:

- На мій погляд, українська олімпійська збірна здобула найбільш пам'ятну перемогу в своїй ще нетривалій історії. Взяти гору над суперником, що грав у більшості, якого підтримували заповнені трибуни, багато важить. Особливо після того, як марокканці вирівняли становище. Було дуже скрутно, але хлопці терпіли, ніби відчуваючи, що в них буде лише один шанс провести разючу контратаку. Й таки дочекалися, хоча відбиватися довелося майже увесь компенсований час.

До речі, в останній атаці, яка завершилася взяттям воріт марокканців, активну участь взяли свіжі гравці, що свідчить про те, що цього разу керманич Руслан Ротань вгадав із замінами.

Всі хлопці - молодці, зробили чудовий подарунок українським шанувальникам футболу. Я б все ж, виокремив воротаря Фесюна, це саме завдяки його реакції, холоднокровності інтрига зберігалася.

Згадуючи, як розгорталися події в матчі, здавалося, що нічия стане жаданим підсумком для української збірної. Але вона продемонструвавши характер таки схилила шальки терезів на свій бік. Тепер треба обов'язково в наступному поєдинку перемагати Аргентину й продовжувати писати історію, - сказав Вірт.

Раніше ми повідомляли, що головний тренер збірної України U-23 Руслан Ротань прокоментував історичну перемогу українців на Олімпіаді в грі з марокканцями.

Максим Коваленко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 00:59 1

Sport.ua підсумовує перший змагальний день у Парижі