КОНЄВ: «Як то кажуть, не треба когось виховувати, виховуй себе»

Форвард баскетбольної збірної України розповів про виступ команди на турнірі у Тайвані

Форвард баскетбольної збірної України Володимир Конєв розказав про виступ команди на турнірі в Тайвані.

- Які враження від виступу на турнірі в Тайвані, де команда зіграла 8 матчів?

- Так, дійсно, дуже інтенсивний турнір. Для багатьох це новий досвід зіграти вісім матчів поспіль. Це було складне випробовування, з яким, гадаю, ми добре впорались. На жаль, зіграли з найсильнішими командами на початку турніру. Перша гра з Тайванем була відразу під процес акліматизації, ми зробили багато втрат. В другому матчі була прикра поразка від Філіппін - команди, яка виграла турнір. Відчувалося, що ми могли їх перемогти. Проти нам вдалося зробити ривок та виграти всі інші матчі.

Молоді гравці відчули, що таке збірна, що таке дисципліна, попрацювали із головним тренером національної команди. Вони здобувають дійсно великий досвід.

- Наскільки дебютантам збірної вдається вписатися до тренувального та ігрового процесу?

- Їм важко, для них таке випробування вперше. Процес потребує максимальної концентрації, як на тренуваннях, так і в іграх. Але їм вдається впоратись. В Тайвані в команді була гарна атмосфера, всі намагалися бути, як єдине ціле, адже це було випробування для нас і тренер наголошував на тому, щоб ми допомагали один одному, були командою.

- Наскільки важливо те, що гравці Суперліги отримали виклик до національної команди?

- Це дуже важливо. Для тих, хто зараз грає в Україні, це ковток свіжого повітря, виїхати, пограти проти іноземних команд і з цим досвідом грати вже далі в чемпіонаті України.

- У тебе статус капітана на цей збір, що відчуваєш з приводу цього?

- Дуже дякую тренерам за довіру. Я вже був капітаном за свою карʼєру, але бути капітаном національної збірної - це особливо важливо. Капітанська відповідальність в контексті роботи з молодими? Як то кажуть, не треба когось виховувати, виховуй себе. Треба показувати своїм прикладом, як треба працювати, люди це бачитимуть та робитимуть так само.

- Які очікування від матчу з Естонією?

- У них хороша команда. Після повернення до Латвії проходимо знову акліматизацію і намагатимемось відіграти цей матч якнайкраще. Це буде останній матч тренувального збору, ми важко працювали місяць і було б дуже добре закінчити його на мажорній ноті.

Олексій Тіньков Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баскетбол | 24 липня 2024, 12:34 0

Олімпійський турнір із баскетболу відбудеться з 27 липня по 11 серпня