Костюк поділилася очікуваннями від виступу на своїй першій Олімпіаді

Українська тенісистка сподівається, що це буде незабутній досвід

Перша ракетка України Марта Костюк поділилася очікуваннями від виступу на Олімпійських іграх у Парижі.

- Марто, вже за кілька днів стартує Олімпіада, на якій ви виступите вперше і до того ж у статусі першої ракетки України. З якими очікуваннями ви підходите до цього турніру?
- Звичайно, це зовсім інший формат для мене, щось нове. А нове - це завжди хвилююче, цікаво і навіть іноді трошки страшно, але це нормально. Я з нетерпінням чекаю на свій виступ і відчути цю атмосферу, коли ти граєш за країну і без команди. Так, ми граємо в Кубку Біллі Джин Кінг за країну, але там ми граємо в команді. А тут ти граєш один. Це дуже-дуже цікавий досвід. Я сподіваюся, що він буде незабутнім. Звичайно, Олімпіада - це спогади на все життя. І якщо ти один раз олімпієць, то ти назавжди олімпієць.

- Де проходила ваша підготовка до турніру? Наскільки фізично ви готові до турніру, враховуючи такий непростий перехід ґрунт-трава-ґрунт?
- Я готувалася в Монако зі своєю командою. Підготовка пройшла дуже добре. Я не відчула, якщо чесно, цього непростого переходу з трави на ґрунт, тому що я не відчуваю якогось дискомфорту на цих покриттях. І тому цей перехід пройшов природно. Після Вімблдону я зробила паузу на кілька днів і з новими силами пішла тренуватися.

- Зазвичай на Іграх є проблема з акредитацією своїх особистих тренерів і членів команди. Чи буде з вами в Парижі Сандра Заневська?
- Ні, в Парижі я одна. Ми з Еліною ділимо фізіотерапевта, а наші тренери в Парижі - Ольга Савчук і Михайло Філіма. І ми будемо під їхнім наглядом.

- Олімпіада - це завжди нові емоції, безліч спортсменів з усього світу в одному місці. Чи плануєте в Парижі відвідувати інші види спорту за участю наших спортсменів? Чи є друзі, кого будете підтримувати в інших дисциплінах?
- Насправді, я знаю багатьох наших спортсменів, але ні з ким не бачилася особисто. Мені дуже, дуже цікаво подивитися інші види спорту, відчути їхню атмосферу. Наприклад, я колись ходила на футбол і на баскетбол, тобто, атмосфера більш-менш зрозуміла, але я ніколи не ходила на інші види спорту. Це, звісно, дуже цікаво. Я б хотіла особисто познайомитися з Ярославою Магучіх, з іншими спортсменами. Це круто. Я вважаю, що це круто, якщо ти маєш можливість піти подивитися інші види спорту. Я сподіваюся, що буде час між матчами, оскільки я граю пару і одиночку, у мене будуть дуже зайняті дні. Але я сподіваюся, що я зможу подивитися інші види спорту також.

Володимир Клепач Джерело: Великий теніс України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 липня 2024, 06:05 0

25 липня о 21:00 пройде поєдинок 1/2 фіналу чемпіонату Європи 2024 U-19