Український чемпіон Сеула-1988 дав пораду олімпійській команді Ротаня

Олексій Михайличенко – про очікування від майбутнього футбольного олімпійського турніру

Олімпійський чемпіон Сеула-1988 у складі збірної Радянського Союзу Олексій Михайличенко висловив думку про силу збірної України U-23, яка виступить у Парижі-2024, поділився своїми очікуваннями і дав пораду підопічним Руслана Ротаня.

- Я пишаюся нашими хлопцями. Мені дуже хочеться, щоб наша команда гідно виступила і здобула «золото» Олімпіади. Це знаковий турнір для України у цей важкий час. Нехай поруч зі мною, Чередником, Лютим, Яровенком і Тищенком будуть ще олімпійські чемпіони, я буду тільки радий.

Ми могли виступити на Олімпіаді ще раніше. У 2004 році молодіжна збірна України під моїм керівництвом стала віце-чемпіоном Європи. Але тоді, як раз, почали розводити зимову та літню Олімпіаду, і наша команда, нажаль, через це не поїхала на Ігри, бо їх перенесли.

- Головний тренер олімпійської збірної Руслан Ротань зіштовхнувся із проблемою при формуванні складу. Багато клубів, як українських, так і закордонних, не відпустило гравців на Ігри. Наша команда недорахувалась Трубіна, Мудрика, Судакова, Бражка та інших лідерів. Причина - Олімпіада проходить не в дати ФІФА і командам треба готуватись до сезону. Ви тренували клуб та збірну. На чиїй стороні тут правда?

- В даний час не може бути правди на стороні клубів у цій ситуації. Ми зараз повинні робити все, щоб Україна звучала у всьому світі. Олімпіада може бути один раз в житті і тут треба йти на поступки. Клубам потрібно було знайти компроміс з олімпійською збірною і відпустити хлопців. Це моя особиста точка зору.

- Дайте якусь мотиваційну промову для гравців нашої олімпійської збірної з висоти вашого досвіду.

- Хлопці, забудьте всі клубні справи і зосередьтеся на грі за олімпійську команду. Пам'ятайте, що ви захищаєте честь нашої країни. Яким би не був результат, ви повинні зіграти так, щоб не було соромно дивитись в очі вболівальникам. Я вірю, що у вас все вийде.

Чемпіонат світу та Європи - це футбольні форуми, а Олімпіада - всесвітній. На іграх переживаєш за всіх своїх спортсменів: легкоатлетів, гімнастів, плавців, футболістів. Це зовсім інше відчуття, ніж на Євро і ЧС, і воно може бути раз в житті.

Юрій Остроумов Джерело: zbirna.com
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 23 липня 2024, 23:59 10

Наставник «Динамо» оцінив розгром над «Партизаном»

Коментарі