Екснаставник Динамо оцінив велику перемогу команди над Партизаном

Леонід Буряк – про першу гру другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів

Колишній головний тренер київського «Динамо» Леонід Буряк поділився враженнями від першого поєдинку колективу з «Партизаном» із Белграда, в якому підопічні Олександра Шовковського здобули велику перемогу з рахунком 6:2.

- Хочу привітати всіх з перемогою, рахунок значний, однак в дебюті зустрічі у динамівців було помітне хвилювання, - зазначив Леонід Буряк. - Це хвилювання призвело до помилки Караваєва. В своєму штрафному майданчику потрібно себе контролювати.

В цілому ж, зазначу, що у порівнянні з минулим роком - це два різних «Динамо». Але вже зараз потрібно забути цей рахунок і серйозно готуватися до матчу-відповіді. «Партизан» завжди був домашньою командою, яка на виїзді часто провалювалась. Однак, у Белграді гостям завжди доводилось важко, тому розслаблятися в жодному разі не можна.

- Початок гри видався нервовим, з численними фолами з боку футболістів «Партизана», які, склалося враження, спеціально хотіли спровокувати динамівців…

- Це просто перший офіційний поєдинок «Динамо» в новому сезоні. Якийсь час пішов на розкачку. Тільки в середині першого тайму у киян почала вимальовуватися гра. Нічого, можна тільки привітати наших футболістів, що вони все це витримали, за рахунку 0:1 зібралися і вирівняли становище. Тепер важливо через цю гру виходити на більш високий рівень.

- Стартовий склад вас не здивував, наприклад, невихід Піхальонка?

- Я не вгадав у «старті» тільки одного футболіста - Караваєва. Появу інших десяти виконавців можна було передбачити. Звичайно, тренер бачить, хто в якому стані, у Шовковського велика обойма гравців - є вибір. Пізніше іще хлопці під'їдуть… Так вийшло, що саме Караваєв і помилився в дебюті зустрічі. Але, повторюсь, тренер все контролює і відповідно реагує. Тепер треба враховувати, що в Белграді буда інша гра.

- Як можна оцінити фізичний стан «Динамо»?

- Кондиції «біло-синіх» в нормі. Я вже казав на початку розмови, що у порівнянні зі стартом минулорічного єврокубкового сезону, це інше «Динамо», яке відрізняється в кращий бік. Звичайно, це ще не стовідсоткова готовність, однак, я впевнений, команда швидко набере повні оберти.

- Збірники, які ще в червні виступали на Євро, з гри не випадали?

- Це звичайна фізіологія. Для молодих динамівців перебудуватися з одного етапу на інший не стало проблемою. 10 днів відпочинку їм цілком вистачило. Наразі це аксіома - є кондиції, є футбол. От і все. Всі футболісти «Динамо» продемонстрували, що вони в порядку.

- Чого очікувати від повторного матчу з «Партизаном»?

- Всі балканські команди змінюються в кращу сторону вдома, на своєму полі. Так завжди було. Для «Динамо» дуже добре, що «Партизану» доведеться грати без глядачів, і що на своєму полі ми створили солідний гандикап. Знову наголошу: «Динамо» необхідно виходити на більш високий рівень. Звичайно, така перемога - це позитив, і вона дає чудові емоції, які так потрібні всім нам і нашій країні!

Нагадаємо, гру-відповідь у Белграді команди проведуть 31 липня.

Юрій Остроумов Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 24 липня 2024, 09:11 0

Леонід Буряк – про першу гру другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів