Желько ЛЮБЕНОВИЧ: «УАФ спеціально щось придумала, щоб Минай не грав в УПЛ»

Головний тренер «Миная» прокоментував рішення про «турнір чотирьох»

Головний тренер «Миная» Желько Любенович прокоментував рішення виконкому УАФ про проведення «турнір чотирьох» задля визначення команди, яка замінить «Дніпро-1» в наступному розіграші УПЛ.

- Желько, як прокоментуєте останні новини з Виконкому УАФ?

- Я дуже сильно засмучений цим рішенням, тому що я був упевнений у тому, що УАФ ухвалить рішення на підставі більшості клубів УПЛ, які проголосували за «Минай». Я дав футболістам два вихідних і вирішив з'їздити до Сербії. Ми збираємося тільки у вівторок о 18:00 на тренування. І тут я дізнаюся, що всього через три дні після цього, 26 числа, у нас уже офіційно гра - незрозуміло де і незрозуміло з ким. Виходить, що потрібно у вівторок уже їхати з Ужгорода в незрозуміло яке місто! Як вони це придумують? У мене буде тільки три дні на підготовку до цієї гри.

- Але ж, погодьтеся, варіант із «турніром чотирьох» обговорювався і був відомим? Рішення не впало з небес…

- Я вже місяць страждаю через те, що вони не можуть нам сказати, в якій лізі гратиме «Минай». Я не можу підписувати через це футболістів! Моя команда дуже сильно постраждала. За 5 тижнів передсезонки ми підписали всього кілька гравців, тому що не знали, де будемо грати. Ті гравці, які планувалися під Першу лігу, ми б не могли з такою командою заходити в УПЛ. Ті футболісти, яких хотіли підписати під Прем'єр-лігу, не хотіли до нас іти, поки не настане визначеність. Щотижня з нами тренуються 15-17 гравців, з яких по 4 на перегляді. Ті, хто ухвалюють рішення в кабінетах, розбираються у футболі взагалі?

- Які Ваші пропозиції в цій ситуації?

- Чому вони не пішли за прецедентом, коли три роки тому «Минай» залишився замість «Олімпіка»? А тепер через те, що знову «Минай», правила змінюють. Коли я прочитав, що наступного року такого не буде, мені стало смішно. Чому тоді зараз не ухвалили таке рішення? Вони спеціально щось придумують, щоб «Минай» не грав в УПЛ. Всі інші команди знають, де гратимуть, а «Минай» не знає вже місяць! Що нам робити? Кого тренувати? Кого підписувати?

- Вам відома позиція керівництва клубу? «Минай» братиме участь у турнірі?

- Остаточне рішення ухвалюватиме президент. Я спілкувався зі спортивним директором. Ми поки не отримали листів, ні від УАФ, ні від УПЛ.

Дмитро Вербинський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 23 липня 2024, 03:01 1

Медаль може завоювати 671

Коментарі