Президент Миная: «Металіст 1925 в УПЛ? Це максимально протизаконно!»

Валерій Пересоляк оцінив ідею плей-оф за місце «Дніпра-1» в УПЛ

Президент «Миная» Валерій Пересоляк оцінив ідею плей-оф за місце «Дніпра-1» в УПЛ.

- Валерію Івановичу, як Ви ставитесь до проведення «мінітурніру» за право грати в УПЛ?

- Я взагалі спочатку не розумів, звідки взялася ідея цього турніру. По-перше, чому - «чотирьох»? Абсолютно зрозуміло, за практикою українського чемпіонату, що згідно з рейтингом 15-та команда чемпіонату мала претендувати на місце «Дніпра-1». Можна було дискутувати, щодо команд, які грали в плейоф. А от яким чином в цій історії почав фігурувати «Металіст 1925» - це велика загадка!

- Тобто, на Вашу думку, «Металіст 1925» не мав претендувати на місце в УПЛ?

- Команда посіла останнє місце. Набрала на два очки менше, ніж «Минай». В особистих зустрічах програла «Минаю». І це ми ще не згадуємо їхню «перемогу» над нами у першому колі, коли вони виграли за рахунок голу з офсайду. Тобто, якщо резюмувати, то «Минай» боровся до останнього, аби випередити конкурента і зробив це, а на це всім начхати. Де тут спортивний принцип, про який так багато говорять? Уявімо ситуацію, якби «Минай» залишився з 6-ма очками, як після першого кола і посів останнє місце. Як ви думаєте, чи розглядали б нас, як учасника «мінітурніру»? Думаю, ні… А от «Металіст 1925» чомусь розглядають.

Ще додам, що на сьогодні «Дніпра-1» немає в таблиці УПЛ і «Минай» автоматично зайняв 14 позицію, яка за регламентом минулого сезону давала право претендувати на місце в УПЛ на наступний сезон. Про це йдеться в регламенті. «Металіст 1925» піднявся на 15 сходинку. Ця позиція не дає ім права взагалі претендувати на можливість підвищення у класі в цьому сезоні. Тому «Металіст 1925» ніяким чином не може розглядатися в якості перспективного учасника УПЛ в сезоні 24/25. Тобто, це максимально протизаконно!

- Тоді Ваша версія: чому «Металіст 1925» отримав таке лобі?

- Як тільки в інфопросторі з'явилась інформація про можливе зняття «Дніпра-1», власники «Металіста 1925» одразу «включилися» та почали штовхати ідею турніру чотирьох.

- Який Ваш варіант розвитку подій?

- Нема про що говорити. Є рішення більшості клубів УПЛ. Саме клуби - це ті, завдяки кому існує Прем'єр-ліга! Хто ще має вирішувати, кого приймати до чемпіонату, а кого ні?

Раніше думкою щодо заміни «Дніпра-1» поділився Ігор Бєланов.

Дмитро Вербинський Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 22 липня 2024, 15:34 3

Київський клуб може зустрітися з «Глазго Рейнджерс» із Шотландії

Коментарі