Минай готовий повернутися в УПЛ. Але не хоче грати міні-турнір

Клуб хотів би повернутися до еліти без матчів з конкурентами

Клуб Першої ліги «Минай» на офіційному сайті заявив, що готовий повернутися до УПЛ та замінити «Дніпро-1», який знявся з чемпіонату, проте закарпатці дали зрозуміти, що не дуже хочуть грати міні-турнір з чотирьох команд («Минай», «Металіст 1925», «Епіцентр», «Лівий берег») за одне місце в еліті.

Остаточне рішення УАФ ухвалить 22 липня.

Заява ФК Минай (повна версія - на офіційному сайті).

19 липня відбулись Загальні збори Учасників УПЛ. Про результати голосування щодо заміни у чемпіонаті «Дніпра-1» ФК «Минай» дізнався з новин в Інтернеті. А згодом у клуб надійшов лист від УПЛ з протоколом засідання.

«Вісім з п'ятнадцяти Учасників Загальних зборів УПЛ підтримали надання права ФК «Минай» замінити СК «Дніпро-1» у Чемпіонаті УПЛ сезону 2024/25. П'ять Учасників УПЛ підтримали проведення міні-турніру за право участі в Чемпіонаті УПЛ сезону 2024/25 між командами ФК «Минай» Минай, ФК «Металіст 1925» Харків, ФК «Лівий берег» Київ та ФК «Епіцентр» Кам'янець-Подільський. Два учасники УПЛ утримались», - йдеться у листі.

Цікаво, що навіть у листі саме ФК «Минай» стоїть першим у списку. Тобто, закарпатський клуб у рейтингу ставлять першим, з урахуванням розіграшів чемпіонатів України вищої та першої ліг сезону-2023/24. Результати голосування клубів Учасників УПЛ дозволили ФК «Минай» розраховувати, що питання списку учасників Прем'єр-ліги сезону-2024/25 - закрите. Клуб спирався на аргументацію УАФ з попередньої заяви «щодо звернення УПЛ відносно ситуації з СК «Дніпро-1».

Оскільки клуби Учасники УПЛ більшістю голосів (вісім) вирішили «продовжити членство ФК «Минай» в УПЛ, в Минаї розраховували на аналогічне рішення й цього разу. Але, цього не відбулось.

19 липня о 20:48 ФК «Минай» отримав ще один лист - тепер вже від Української Асоціації футболу.

«Беручи до уваги одну з пропозицій УПЛ стосовно необхідності визначення претендента на місце Учасника УПЛ у сезонi 2024/2025 шляхом проведення міні-турніру серед ваших команд, звертаємося з проханням до кожного з клубiв пiдтвердити готовнiсть брати можливу участь у даному турнірі у випадку прийняття вiдповiдного рiшення Виконавчим комітетом УАФ, засiдання якого вiдбудеться 22 липня 2024 року о 12:00. Просимо надати вiдповiдь у строк до 22 липня 2024 року до 10:00», - йдеться у листі.

Все виглядає так, ніби рішення стосовно шляху вирішення питання 16 учасника УПЛ сезону-2024/25 вже прийняте. І клуби просто підштовхують до участі у додатковому міні-турнірі попри рішення більшості клубів Учасників УПЛ. Й невже цього разу УАФ не планує керуватись тим, що «питання заявки (допуску) команд для участі у змаганнях та продовження членства у складі учасників змагань УПЛ належить до компетенцій УПЛ?».

Хоча, ми можемо й помилятись. Й УАФ все ж таки дослухається до думки клубів й «Минай» повернеться в УПЛ за результатами голосування більшості Учасників УПЛ - отже законним рішенням.

Щодо ФК «Минай», то клуб приймає рішення більшості у голосуванні клубів УПЛ щодо заміни СК «Дніпро-1» у змаганнях УПЛ сезону-2024/25 і повідомляє про готовність взяти участь у чемпіонаті української Прем'єр-ліги.

Іван Зінченко Джерело: ФК Минай
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 12:27 17

Ілля поставив підпис під п'ятирічною угодою

Коментарі