Збірна України виграла Євролігу 2024 з пляжного футболу в Дивізіоні B

У фіналі українська команда обіграла збірну ОАЕ з рахунком 4:2

Збірна України з пляжного футболу в грузинському Батумі виграла Євролігу-2024 в Дивізіоні В, взявши гору в фінальному матчі над командою ОАЕ (4:2)

Підопічні Миколи Костенка на цьому турнірі вже зустрічалися зі збірною Об'єднаних Арабських Еміратів. У груповому раунді українці перемогли з рахунком 5:2.

У фіналі у першому періоді українська команда розпочала вдало. На 1-й хвилині Андрій Пашко ударом із середини поля відкрив рахунок. Потім араби перехопили ініціативу, і голкіпер синьо-жовтих Олександр Пославський щонайменше 5 разів рятував ворота. Однак на 8-й і 9-й хвилинах після ударів Мусаба та Хумайда не допоміг і він. На першу перерву суперники пішли за нічийного рахунку. Олег Зборовський ударом головою відновив паритет - 2:2.

У другій 12-хвилинці команди мали багато моментів, однак відзначитися вдалося лише Дмитру Войтенку, який на 20-й хвилині бездоганно виконав стандарт. У третьому періоді крапку в зустрічі на останніх секундах поставив Олег Щитник.

Отже, у фіналі зафіксована перемога збірної України (4:2), й вона стала тріумфатором Євроліги-2024 в Дивізіоні В.

Де виступатимуть синьо-жовті в наступному сезоні Євроліги - буде визначено організацією, що проводить змагання - BSWW. Раніше українська команда втратила місце у Дивізіоні A внаслідок бойкоту турніру в 2023 році через участь збірної білорусі.

Євроліга-2024. Дивізіон В

Фінал, 21 липня, Батумі (Грузія)

Україна - ОАЕ - 4:2

Голи: Пашко, 1, Зборовський, 10, Войтенко, 20, Щитник, 36 - Мусаб, 8, Хумайд, 9

Україна: Неруш, Пославський, Левченко, Корнійчук, Зборовський, Пашко, Заворотний, Войток, Войтенко, Потапов, Щитник, Щериця, Росс.

Попередження: Зборовський, 24, Щитник, 34 - Абдулла, 22, Аббас, 35, В. Бешр, 35.

Матч за 3-тє місце

Грузія - Латвія - 5:2

Матч за 5-те місце

Ліван - Саудівська Аравія - 3:5

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 21:29 6

У фіналі українська команда обіграла збірну ОАЕ з рахунком 4:2

Коментарі