Михайленко розповів про готовність України U-19 до гри з Італією U-19

Дмитро Михайленко – про матч 3-го туру Євро-2024 U-19

Головний тренер юнацької збірної України U-19 Дмитро Михайленко розповів про найактуальніше напередодні матчу 3-го туру групового раунду чемпіонату Європи 2024 U-19 с командою Італії U-19.

- Як почуваються Синчук і Огарков, які зазнали травм, чи зможуть вони зіграти проти Італії?

- Синчук, будемо схрещувати пальці, іде на відновлення. Каже, що почувається добре, сподіваємося, що все буде добре й завтра. Але остаточно вже вирішимо вранці, після додаткових тестів. Микола, швидше за все, на цю гру готуватися не буде. Решта гравців готові до бою й готові перемагати.

- Україна поки що єдина команда на Євро, яка не пропустила, але й не забила. На чому ви зараз акцентуєте увагу, щоб хлопцям все ж вдалося забити в наступному матчі?

- Не можна порівнювати наші поєдинки з Північною Ірландією, Норвегією й Італією. Якщо ми були трошки розчаровані, коли не забили в першій грі, то в другому матчі в нас уже не було таких шансів, і ми були в дуже складному становищі в першій половині поєдинку. Перед грою з Італією всі розуміють, що потрібно тільки перемагати, щоб потрапити в півфінал. Тому нам треба вийти на поле з холодною головою, ризикувати і зробити все, щоб створювати моменти і в першому, і в другому таймі, мати баланс - дуже обережно зіграти в обороні, але й знаходити свої шанси в атаці.

- Як ви оцінюєте наступного суперника - збірну Італії?

- Ми робимо акцент і на індивідуальних якостях італійців, і на командних. Італія - одна з тих команд, які стоять на цьому турнірі окремо, у неї дуже якісні гравці, які можуть вирішити епізод за рахунок індивідуальних дій. Можу виділити декількох виконавців. Це Пафунді, Камарда - молоді, але дуже талановиті. Уся група атаки в Італії дуже сильна.

- Чи дивитеся ви на турнірну таблицю та чи прораховуєте варіанти, за яких Україна може вийти в півфінал?

- Я на це не дивлюся. Там неважко все розрахувати. Тут усе зрозуміло. Нам важливо фокусуватися на власній грі й власних якостях та на тому, як ми їх можемо покращити за такий короткий час.

- Який настрій всередині команди?

- Мені дуже подобається настрій хлопців зараз, подобається, як вони спілкуються, як вони вірять у себе, кажуть, що в них хороші передчуття, що вони відчувають і впевненість, і сили, щоб перемогти. Це дуже важливо, без цього навіть не варто виходити на поле. Тільки віра, тільки впевненість дасть нам змогу перемогти.

- Це перший великий турнір для хлопців і для вас як тренера, як відчувається Євро?

- Перш за все, це відповідальність. Ти розумієш, що в цю хвилину ти представляєш усю країну, в якій іде війна, і за твоєю спиною багато вболівальників. І це додаткова мотивація. А коли все починається, то тут усе дуже інтенсивно: ігри, теорія, хтось захворів, у когось травма... І вже немає часу думати про щось інше. Лише близько 12-ї ночі телефонуєш рідним, близьким. Дуже все швидко, дуже інтенсивно. Це такий бліцтурнір, і важливо, щоб у першу чергу всі були здорові, весь час думаєш про це, про хлопців. Але це дуже цікавий досвід, тому що всі живуть разом, ти всіх бачиш постійно, спілкуєшся з хлопцями, з тренерами інших команд, суперники бачать один одного. Це цікавий формат турніру.

- Євро - це платформа для скаутів, можливість подивитися на молодих гравців. Як вважаєте, хто з юнацької збірної України може найближчим часом показати найбільший прогрес та зацікавити топклуби?

- Так і є. Євро - це ярмарок. Учора ми дивилися матч Франції та Данії, й із 600 уболівальників на трибунах 50% були з блокнотами, з ноутбуками, щось записували. Це скаути, які дивляться на нову генерацію гравців. І це прекрасна можливість заявити про себе. Щодо наших футболістів, я б не хотів когось виділяти. Є гравці, в яких дуже великий потенціал і які дуже близькі до дорослого футболу в першу чергу за своєю ментальністю. Вони всі талановиті, звичайно, але далі їх буде рухати характер та стабільна психіка. Вони повинні чітко розуміти свою ціль, чого вони хочуть від кар'єри. Я впевнений, що тут є гравці, які скоро зможуть допомогти й національній збірній.

Юрій Остроумов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 21 липня 2024, 13:20 0

«Кремінь» має проблеми з домашньою ареною

Коментарі