П'ЯТЕНКО: «Важливо було опинитися серед сіяних команд у плей-оф ЧЄ»

Жіноча збірна України, обігравши Косово та Хорватію, посіла 2-ге місце у групі

Жіноча збірна України завершила груповий турнір відбору до Євро-2025 у Лізі В на мажорній ноті, узявши гору над Косовом (4:0) та Хорватією (2:0).

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Пятенко поділився враженнями від цих протистоянь:

- Важливо було досягти максимального результату, фінішувати у своїй групі другими й опинитися серед сіяних збірних, що продовжать боротьбу за путівку до фінальної частини континентального чемпіонату, який прийматиме Швейцарія. Нам це вдалося.

- Перед поєдинками з Косово та Хорватією ви стверджували, що вони діють у схожому стилі: грають переважно другим номером, жорсткі в боротьбі за м'яч, використовують тактику дрібного фолу.

- Тому на установці я налаштовував своїх підопічних на швидкий перехід від оборони до атаки, активність на флангах, вертикальні передачі, які ускладнюватимуть життя суперницям і змушуватимуть їх помилятися.

У матчі з Косовом нам стали в пригоді два швидкі голи, та й із хорватками доля протистояння також була практично вирішена ще до перерви, коли ми забили двічі. Далі ми намагалися грати за рахунком, уникати зіткнень, аби обійтися як без пошкоджень, так і без жовтих карток.

- Із Косовом було здобуто розгромну звитягу, а з хорватками були якісь сумніви стосовно позитивного підсумку?

- Початок матчу був для моїх підопічних складним. Давалася взнаки спека, до якої вони не відразу призвичаїлися. Та все ж поступово ми налагодили гру в пас, впевненіше почали діяти при підстраховці й перехопили ініціативу. Лише під завісу поєдинку хорватки провели кілька загрозливих атак, проте відзначитися не зуміли.

- В останніх матчах обійшлося без травм?

- Із різних причин довелося замінити Роксолану Кравчук та Дар'ю Апанащенко, але зараз із ними все гаразд.

- Що далі?

- 19 липня відбудеться жеребкування плей-оф, тоді й дізнаємося, із ким зіграємо далі. Поєдинки цього етапу відбору на Євро-2025 пройдуть 23 й 29 жовтня.

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 21:52 4

Віталій Миколенко зацікавив «Наполі»