Ролики. Чемпіон світу з ковзанів Свінгс виграв гонку Гран-прі Фландрії

Барт Свінгс виграв гонку на 10 тисяч метрів за очками

Чинний Олімпійський чемпіон, чемпіон світу та Європи з ковзанярського спорту у мас-старті Барт Свінгс виграв гонку на 10 тисяч метрів за очками 56-го Гран-Прі Фландрії зі спідскейтингу, що проходить у бельгійському Остенде.

33-річний Свінгс, який на цій дистанції вигравав титули чемпіона світу та Європи, практично одразу захопив ініціативу і його суперникам залишалося лише боротися за друге та третє місця. Найкращим у цій боротьбі став іспанець Пачі Пеула з команди De Sliza Vitoria-Marianistas, який під кінець гонки зміг випередити партнера Свінгса по команді Powerslide World Team та збірних Бельгії з ковзанів і роликів Джейсона Сюттелса.

У жіночих перегонах дубль зробили спортсменки з команди Team Arena Geisingen Габріела Варгас з Еквадору та чешка Катержина Каїнова. Третьою на подіум піднялася нідерландська спортсменка Йєт Франсен із Radboud Inline-Skating.

Сьогодні, 13 липня, на Гран-прі Фландрії пройдуть спринт на 1000 метрів, жіноча гонка на 3000 метрів та чоловіча гонка на 8000 метрів.

Зазначимо, що з 18 по 25 липня патінодром «Егелплейн» в Остенде прийме чемпіонат Європи 2024 року зі спідскейтингу.

Олександр Шарадкін Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 02:29 23

Як повідомляє Ігор Циганик, інші футболісти одразу вирушили у відпустки