Хокеїст Завальнюк, який зрадив Україну, має паспорт громадянина рф

Дані Завальнюка можна знайти у відкритому доступі жителів росії

Екс-хокеїст збірної України В'ячеслав Завальнюк, котрий днями увійшов до тренерського штабу клубу російської Молодіжної хокейної ліги «Чайка» з Нижнього Новгорода, має паспорт громадянина рф. Ці дані є у відкритому доступі, в базі абонентів жителів рф.

Завальнюк народився у Києві. З 1999-го по 2007 роки він був гравцем національної збірної України, представляв нашу державу на всіх дев'яти чемпіонатах світу в топ-дивізіоні, а також на Олімпіаді-2002 в Солт-Лейк-Сіті. Практично всю клубну кар'єру, за винятком кількох перших років у складі київського «Сокола», В'ячеслав провів у російських клубах - московському «Динамо», нижньокамському «Нєфтєхіміку», новокузнецькому «Металурзі», санкт-петербурзькому СКА, московських «Крильях совєтов», новосибірській «Сибірі», череповецькій «Сєвєрсталі», магнітогорському «Металурзі».

Після завершення гравецької кар'єри Завальнюк чотири роки (2007-2011) був генеральним менеджером національної збірної України і віце-президентом Федерації хокею України, у 2007-2014-му обіймав таку ж посаду в київському «Соколі», був директором київського спорткомплексу «Авангард» і входив у раду співзасновників ГО «ХК Сокіл-Київ», на основі якого легендарний клуб відродився в 2020-му. Саме генменеджера Завальнюка вважають одним із головних винуватців розпаду «Сокола» в 2014-му.

Останніх кілька років Завальнюк разом з родиною мешкав у Словаччині.

Після появи інформації про те, що В'ячеслав став одним із тренерів російського клубу «Чайка», Федерація хокею України ініціювала процедуру початку позбавлення цієї особи всіх спортивних і державних звань, зокрема врученого в 2008 році Ордена «За заслуги» ІІІ ступеня.

Директор хокейного клубу «Сокіл» Вячеслав Лецкан натомість повідомив, що сьогодні, 12 липня, на зібранні керівників ХК Завальнюк буде виключений з числа співзасновників.

Іван Вербицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хокей | 16 липня 2024, 12:31 0

Директор «Сокола» розповів Sport.ua, з яким потенціалом чемпіони підходять до нового сезону

Коментарі