Збірники повернулись. Шахтар поступився Бачці-Тополі на тренувальних зборах

Команда Пушича до цього не програвала в двох матчах

Триває літнє міжсезоння, проте футбольні клуби вже поступово згортають пляжні рушники й парасольки та повертаються до повноцінної роботи. Для чемпіонів України, гравців донецького «Шахтаря», зокрема, процес підготовки до нового сезону триває вже не перший тиждень, і команда Маріно Пушича навіть устигла взяти участь одразу в двох контрольних матчах.

«Гірники» здолали боснійський «Сараєво» (4:1), після чого зіграли внічию проти хорватського «Хайдука» із Спліта (1:1), і вже якщо вони проводять тренувальний процес у Словенії майже на Балканському півострові, то вирішили ще й третього суперника з цього регіону зачепити. Сербський клуб «Бачка-Топола», який минулий сезон національної першості завершив на третій сходинці, тож має готуватись до кваліфікації в Лігу Європи УЄФА. Команда ж Пушича нікуди ще не поспішає, тож тренер знову використав цей контрольний матч для тестування гравців, що працюють під його керівництвом станом на зараз.

А їх останнім часом дещо побільшало, бо гравці національної збірної України повернулись до розташування команди після виступів на чемпіонаті Європи-2024, а також бразилець Педріньйо да Сілва знову долучився до роботи з «Шахтарем». І якщо для останнього виділили другий тайм, то велику групу добре знайомих нам обличь можна було побачити вже з перших хвилин.

І «гірники», напевно, вирішили, що можуть без належної зіграності почати катати м'яч біля власних володінь і нічого їм за це не буде. Суперники ж натомість активізували пресинг, і вже на четвертій хвилині Різник схибив із передачею на Бондаренка, того обікрав Вулич, після чого переграв воротаря. Примітно, що це був фактично єдиний момент сербської команди десь на наступні 70 хвилин ігрового часу цієї зустрічі.

Інший фактор - спека, яка змусила арбітрів чотири рази зупиняти гру на водопій, бо інакше таке навантаження було витримати просто неможливо. Ось і грали команди фактично від однієї можливості перепочити до іншої, а тренери «Бачки-Тополи» своїх узагалі не шкодували, почавши робити заміни лише наприкінці матчу.

Тим часом, стартовий склад «Шахтаря» нічим особливим не здивував, окрім ударів Азарова та Коноплі з лівого флангу штрафного, коли з останнім впорався воротар. А після перерви з'явилась наступна група футболістів, яка виявилась більш охочою атакувати, але й помилялась у захисті набагато більше. Ось і довелось рятувати свою команду молодому Твардовському набагато частіше, аніж Різнику до цього.

Лише час наприкінці матчу донеччани стабільно проводили біля чужих воріт, але свого так і не досягли. Можливо, у наступному матчі проти турецького «Різеспора» 14 липня надолужать.

Товариський матч.

«Шахтар» - «Бачка-Топола» - 0:1

Гол: Вулич, 4

«Шахтар»: Різник - Азаров, Матвієнко, Бондар, Конопля - Марлон, Бондаренко - Кевін, Судаков, Зубков - Траоре.

«Шахтар» (2 тайм): Твардовський - Педріньйо Азеведо, Лацабідзе, Фарина, Вінісіус - Степаненко, Назарина - Невертон, Глущенко, Педріньйо да Сілва - Егіналду.

«Бачка-Топола»: Ілич - Петрович, Крстич, Влалукін, Цапан - Мілосавлевич, Джаковац, Радін, Вулич - Чіркович, Лазетич.

Стадіон: «Брдо» (Предослє, Словенія).

ШАХТАР - БАЧКА-ТОПОЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 серпня 2024, 07:01 6

14 серпня о 22:00 відбудеться поєдинок за європейський супертрофей

Коментарі