Дерев'янченко розповів, чому змінив вагову категорію

Сергія поставили перед непростим вибором

Український боксер другої середньої ваги Сергій Дерев'янченко (15-5, 10 КО) розповів, чому в червні 2023-го проводив бій з мексиканцем Хайме Мунгією (43-0, 34 KO) саме в цьому дивізіоні, а не в ліміті середньої ваги.

- Один момент, який я взагалі не зрозумів, коли ти боксував з Хайме. Ми тебе звикли бачити у вазі 72 кг. Тут раз - і з Хайме в 76 кг. Чому так?
- Тому що коли ми почали домовлятися за цей бій, вони сказали, що переходять на категорію вище, і тут уже був вибір - або я боксую на категорію вище з Хайме, або я з ним не боксую. Тому я прийняв рішення піднятися.

- Ти відбоксував два поєдинки в 76 кг, перед тим по суті вся кар'єра - в 72 кг. Наскільки тобі зараз зручно, зважаючи на те, що ти піднявся у вазі?
- Повертаючись і дивлячись на ці всі бої, які я провів, то мені було б комфортно боксувати в цій вазі. Знову ж таки, я не знаю, як буду боксувати з дуже великими хлопцями, які ганяють дуже багато кілограмів у другій середній.

Зараз я почуваю себе комфортно, і зараз, в принципі, топові боксери другої середньої - моїх розмірів. Зараз я не відчуваю якогось дискомфорту. Навпаки, виходжу в ринг більш сильним. Зараз я вагу не зганяю і коли виходжу на бій - відчуваю в собі сили.

- До речі, до теми ваги. Яка в тебе вага в незмагальний період?
- 183-185 фунтів (83-84 кг - прим.), - сказав Дерев'янченко.

Відзначимо, що Сергій суперечливо програв Мунгії рішенням суддів.

Володимир Клепач Джерело: Трибуна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 липня 2024, 10:59 0

Олександр відзначив Джо Луїса та Майка Тайсона