РІВАЛДО: «Наша збірна переживає складний період»

Легенда збірної Бразилії розповів про те, чого зараз не вистачає команді

Легенда збірної Бразилії Рівалдо розповів про те, чого зараз не вистачає команді.

«Футболісти повинні нести відповідальність. Виступ на Копа Америка був розчаруванням для Бразилії. Наша збірна переживає складний період щодо складу - багатьом гравцям бракує досвіду участі в таких важливих матчах. Деякі футболісти виявилися не готовими до рівня турніру. Суперники відчувають нашу недосвідченість і вже не бояться нас, як раніше.

Коли бачиш, що тренер змінює досвідчених гравців, здатних переломити хід матчу, намагаючись виграти на останніх хвилинах, але залишає 17-річного новачка - розумієш, що щось не так. Такі гравці, як Родріго, Рафінья чи Пакета повинні битися до кінця, навіть якщо йдеться про серію пенальті. Ви коли-небудь бачили, щоб Мессі чи Роналду замінювали в такій ситуації? Мене ніколи не міняли на Копа Америка і двох чемпіонатах світу, де я грав. Лише раз проти Коста-Ріки, і то щоб випустити Кака, коли ми вже вели в рахунку.

Варто викликати 6-10 гравців з бразильського чемпіонату, як це зробив Феліпао у 2002 році, коли ми стали чемпіонами світу. Нам завжди не вистачає Неймара. Думаю, збірна стане набагато сильнішою з його поверненням. Не вважаю вік проблемою - Аргентина виграла ЧС з 35-річним Мессі. На ЧС-2026 Неймар буде навіть молодшим».

Бразилія вилетіла з Копа Америка-2024 на стадії 1/4, поступившись Уругваю в серії пенальті.

Олексій Тіньков Джерело: AS
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 липня 2024, 11:53 9

Каталонців зацікавив Олександр Петрусенко