Геніальна заміна Саутгейта. Збірна Англії обіграла Нідерланди

Англійці здобули вольову перемогу та зіграють проти Іспанії за трофей

У другому півфінальному протистоянні Євро-2024 зустрілися збірні Нідерландів та Англії.

Зустріч розпочалася із прагнення обох команд взяти м'яч під контроль, а перша ж небезпечна ситуація біля воріт завершилася неприємностями для англійців. Після перехвату Сімонс добіг до штрафного майданчика суперників і гарматним ударом відправив м'яч точно у дев'ятку.

«Леви» одразу додали в агресії і почали намагатися знайти вільні зони біля штрафного майданчика суперників. Кейн спробував застати зненацька Вербрюггена ударом з-за меж штрафного майданчика, але голкіпер був насторожі. Незабаром Кейн бив уже з меж штрафного майданчика, але м'яч пролетів вище за мету. Щоправда, у цей епізод втрутилася ВАР. Арбітр переглянув відеоповтор і зафіксував фол Думфріса на форварді збірної Англії. Пенальті чітким ударом реалізував Кейн.

Getty Images/Global Images Ukraine

На куражі англійці ледь не забили ще один гол у ворота суперників. Фоден увірвався до штрафного майданчика і пробив під голкіпером: свою команду врятував Думфріс, який на лінії воріт зупинив м'яч. А незабаром Думфріс міг стати героєм на протилежній половині поля, але після його удару головою м'яч влучив у поперечину. За кілька миттєвостей каркас воріт виручив уже збірну Нідерландів: Фоден обвідним ударом влучив у штангу в районі «дев'ятки».

У першому таймі стався ще один неприємний епізод для «помаранчевих». Пошкодження зазнав Мемфіс Депай, і замість нього на поле вийшов Веєрман. Перед перервою темп гри дещо впав, і суперники пішли на 15-хвилинний відпочинок із нічийним результатом.

Друга половина зустрічі стала набагато мізернішою на гольові моменти. Футболісти обох команд почали грати обережно, більше дорожили м'ячем. Тільки в середині другого тайму нідерландці створили гольовий момент та ще який! Після навісу зі штрафного ван Дейк бив у дотик з близької відстані, і Пікфорд продемонстрував блискучу реакцію.

Getty Images/Global Images Ukraine

Англійці більше володіли м'ячем, але не могли пройти компактної оборони «помаранчевих». А номінальні господарі поля періодично організовували швидкі та досить гострі контрвипади. «Левам» таки вдалося створити гольову ситуацію і Сака навіть відправив м'яч у ворота. Щоправда, арбітр за допомогою ВАР зафіксував офсайд у Вокера, який асистував партнеру.

Ключовим епізодом зустрічі стала заміна Кейна, замість якого на поле вийшов Воткінс. І це було, як виявилось, геніальне рішення тренерського штабу Гарета Саутгейта. У компенсований час Воткінс прийняв м'яч у штрафному майданчику Нідерландів і з розвороту точно пробив у дальній кут. Асистував партнеру Палмер, який також вийшов на заміну. Для виправлення ситуації «помаранчеві» мали занадто мало часу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна Англії на другому чемпіонаті Європи вийшла у фінал. На Євро-2020 англійці поступилися титулом команді Італії. Подивимося, яким буде фінал для «левів» найближчої неділі.

Євро-2024. 1/2 фіналу

Нідерланди - Англія - 1:2

Голи: Сімонс, 7 - Кейн, 17, пен, Воткінс, 90

Попередження: Думфріс, 16, ван Дейк, 87, Сімонс, 90+1 - Беллінгем, 72, Сака, 86

Нідерланди: Вербрюгген - Думфріс (Зіркзеє, 90+1), де Врей, ван Дейк, Аке - Схаутен, Сімонс (Броббі, 90+1), Рейндерс - Мален (Вегхорст, 46), Депай (Веєрман, 35), Гакпо

Англія: Пікфорд - Вокер, Стоунз, Гехі - Сака (Конса, 90+1), Майну (Галлахер, 90+1), Райс, Тріпп'єр (Шоу, 46) - Фоден (Палмер, 81), Беллінгем - Кейн (Воткінс, 81)

Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)

Стадіон: «Сигнал Ідуна Парк» (Дортмунд, Німеччина)

НІДЕРЛАНДИ - АНГЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 липня 2024, 19:26 0

Усі гравці «альбіселесте» отримали від капітана подарункові навушники

Коментарі