Нідерланди – Англія. Прогноз і анонс на матч півфіналу Євро-2024

Англію розіпнуть, якщо вона не вийде у фінал

Партнер проєкту - ліцензійний букмекер GGBET з найширшою лінією, понад 70 видів спорту та дисциплін кіберспорту. Компанія створює унікальний україномовний контент на YouTube та розвиває культуру відповідальної гри. Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!

10 липня о 22:00 за київським часом на дортмундській арені «Сигнал Ідуна Парк» відбудеться другий півфінальний поєдинок Євро-2024. За вихід у фінал будуть битися збірні Нідерландів та Англії.

Нідерланди

Тихіше їдеш, далі будеш. Це нехитре визначення дуже доречно підходить під шлях збірної Нідерландів до півфіналу Євро-2024.

Команда Рональда Кумана груповий етап ЧЄ розпочала «за здоров'я»: з перемоги над збірною Польщі (2:1). Однак закінчила груповий турнір «за упокій»: поразкою від Австрії (2:3). У проміжку між цими матчами «ораньє» зіграли у суху нічию з французами.

У підсумку збірна Нідерландів посіла третє місце у групі. Проте здобуті чотири очки дозволили команді Кумана кваліфікуватися до плей-оф. І це той самий випадок, коли третє місце за фактом виявилося вигіднішим, ніж два перші, бо забезпечило команді «лояльніший» жереб.

У 1/8 фіналу нідерландці зустрілися із головними кривдниками збірної України - національною командою Румунії. І не залишили колективу Йорданеску жодного шансу: перемога 3:0. Після того поєдинку у багатьох українських уболівальників виникло цілком закономірне питання: як наша збірна могла розгромно програти «такій» збірній Румунії. «Такій» - у даному контексті «ніякій».

У чвертьфіналі у Нідерландів теж був не найдосвідченіший опонент - збірна Туреччини. Але з цією командою «помаранчевим» довелося серйозно помучитися. Нідерландці першими пропустили, проте зуміли виявити характер і здобули вольову перемогу - 2:1.

Таким чином, Нідерланди вперше з 2004 року пробилися до півфіналу чемпіонату Європи.

Рональд Куман, головний тренер збірної Нідерландів:

- В Англії хороші гравці, але й у нас також. Ми у півфіналі чемпіонату Європи, ніхто не очікував цього. Якщо все піде добре, проведемо ще дві гри. Це для всієї нації щось особливе. У нас маленька країна, і ось ми у півфіналі з Англією, Францією та Іспанією. Ми по-справжньому цим пишаємось. Проти Туреччини нам довелося битися, але легких матчів не буває. Виклалися на повну. Матч був емоційним, із усім серцем.

Іноді нас критикують через відсутність цього порівняно з іншими країнами. Другий тайм був хорошим. Нам довелося помучитися, але здобути можливість зіграти у півфіналі - це великий успіх.

У середу очікується чудовий вечір за участю двох великих країн. Історичний вечір! Якщо ми гратимемо у фіналі, мої переваги на боці Іспанії, тому що Франція була у нас у групі. Але спершу нам треба якнайкраще підготуватися, щоб добре провести півфінал.

Англія

Хотілося якнайкраще, а вийшло, як завжди. Очікування від нинішньої збірної Англії на нинішньому Євро - колосальні, проте якість гри команди Саутгейта поки що кульгає на обидві ноги. Проте команда «трьох левів» зуміла пройти до півфіналу ЧЄ-2024.

Англійцям дісталася не найсильніша група - із Сербією, Данією та Словенією. І Англія виграла цю групу. Але виграла блідо, непереконливо.

Так, переможців не судять, але на Батьківщині Саутгейту та його підопічним чимало дісталося. Тренера критикували за зайвий прагматизм, а його підопічних - за беззубу гру в атаці.

І критикувати справді було за що.

У стартовому поєдинку групового турніру англійці мінімально здолали Сербію (1:0), не продемонструвавши навіть натяку на чемпіонську гру. А далі було ще гірше. Нічия з Данією - 1:1, і суха нічия зі Словенією. Справді, як тут утриматись від критики?

У першому раунді плей-оф англійцям випав не найсильніший опонент - збірна Словаччини. Але з ним підопічним Саутгейта довелося добре помучитися: обіграли лише у додатковий час - 2:1. У тому поєдинку один із найкрасивіших м'ячів турніру забив Беллінгем. А переможним м'ячем відзначився головний голеадор збірної Кейн.

Ходіння по муках для Англії продовжилося і в чвертьфіналі. І знову суперник не найсильніший - Швейцарія, і знову довелося відіграватись у ході зустрічі (за Англію забив Сака), проте пройти цього суперника вдалося лише в серії післяматчевих пенальті (англійці реалізували усі п'ять ударів). До цього рахунок тримався рівним: 1:1.

Ось так, зі скрипом Англія вдруге поспіль пробилася до півфіналу Євро. У грі проти Швейцарії невелике пошкодження зазнав капітан англійців Гаррі Кейн. На перший погляд, нічого серйозного. Але якщо підтвердяться найгірші прогнози, то без свого лідера англійцям буде непросто у півфіналі.

Гарет Саутгейт, головний тренер збірної Англії:

- Нас розіп'яли за поразку у фіналі Євро-2020. Зараз у нас у складі більше штатних пенальтистів, більше тих, хто брав участь у серіях пенальті. Тим не менш, у таких моментах потрібно виявити холоднокровність. Але є ще воротар, котрий завжди робить один сейв, і це дає нам шанс. Ми хочемо виграти цей Євро. Тепер це наша ціль. Ми добре зіграли. Ми добре зіграли проти дуже міцної команди. У таких матчах потрібно солідно грати в обороні. Вважаю, що ми чинили добрий тиск, ми були зосереджені на їхніх рухах. Ми розпоряджалися м'ячем набагато краще, ніж у попередніх матчах турніру.

Історія протистоянь

До цьогорічного поєдинку суперники зустрічалися 22 рази. Мінімальна перевага поки що на боці Нідерландів: сім перемог проти шести перемог в Англії. Ще дев'ять матчів завершилися внічию. А ось різниця забитих-пропущених м'ячів - на користь англійців: 31-29.

Востаннє до півфіналу Євро-2024 суперники перетиналися також у півфіналі. У півфіналі плей-оф Ліги націй-2019. Тоді перемогу здобули «ораньє» - 3:1.

Сходилися шляхи-дороги суперників і на великих турнірах. На Євро-1988 опоненти зіграли в одній групі. Тоді перемогли Ван Бастен та компанія - 3:1. У тій чудовій збірній Голландії грав і нинішній тренер «помаранчевої» збірної Рональд Куман, який разом із партнерами став тоді чемпіоном Європи. Він може назавжди увійти в історію, якщо виграє зі своєю командою чемпіонат Європи вже як тренер.

А ось на Євро-1996 Англія взяла переконливий реванш за поразку 1988-го: перемога 4:1.

Прогноз на цей матч від ліцензійного букмекера GGBET: прохід Англії (коефіцієнт 1,79). Подивіться лінію GGBET з 70+ видів спорту та знайдіть для себе цікавий матч! Отримай неймовірний бонус до 150 000 грн від GGBET! Тримай лінію на Євро 2024 разом з GGBET!

Прогноз

За всієї поваги до команди Рональда Кумана, нинішня збірна Нідерландів не пара тій блискучій голландській збірній, яка стала чемпіоном Європи далекого 1988 року. Вихід збірної Нідерландів у півфінал Євро-2024 - сама по собі подія закономірна, але, водночас, і випадкова.

Нинішня збірна Англії більш досвідчена, більш майстерна, більш зіркова, ніж «ораньє». До того ж, у Саутгейта в рази краща можливість посилювати команду в ході матчу з лави для запасних.

З огляду на всі ці та інші фактори можна резонно припустити, що переможцями матчу стануть англійці. Рекомендуємо ставити на 1:0.

Орієнтовні склади:

Нідерланди: Вербрюгген, Дюмфріс, Де Врей, Ван Дейк, Аке, Схаутен, Сімонс, Рейндерс, Бергвейн, Гакпо, Депай

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунс, Гехі, Тріпп'єр, Райс, Мейну, Сака, Беллінгем, Фоден, Кейн.

10 липня, середа

Нідерланди - Англія
Дортмунд. «Сигнал Ідуна Парк». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
Арбітр: Фелікс Цваєр (Німеччина)
НІДЕРЛАНДИ - АНГЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 0:1
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 липня 2024, 14:05 8

«Арсенал» зробив українцеві пропозицію щодо трансферу

Коментарі