Світоліна розповіла, як відреагувала на атаку рф по дитячій лікарні

Еліна дуже хотіла порадувати українців своєю перемогою в такий важкий день

Українська тенісистка Еліна Світоліна після матчу 1/8 фіналу на Вімблдоні розповіла на пресконференції, як відреагувала на чергову терористичну ракетну атаку рф, унаслідок якої постраждали дитяча лікарня «Охматдит» у Києві та інші об'єкти в різних містах України.

«Кожен українець використовує свій власний спосіб привернути увагу громадськості, зібрати гроші, допомогти всіма можливими способами. Мій шлях лежить через теніс.

Я намагаюся зосередитися на своїй роботі і на тому, що я можу контролювати. Просто роблю те, що можу. Принаймні, моя сьогоднішня перемога - це маленький вогник, який приніс щасливий момент для українських людей. Я отримала так багато повідомлень. Люди вдячні за мій виступ.

Зазвичай ти весь день думаєш про свій матч і про те, як ти будеш грати. Із самого ранку я почувалася як у тумані: думки і почуття всередині... всі ці образи в моїй голові про дітей, всі ці жахливі речі. Я просто хотіла бути у своїй кімнаті. Для нас, українців, це дуже чутливі емоції, які ми відчуваємо щодня.

Сьогодні було ще складніше, тому що ракета влучила в дитячу лікарню. Ви одразу ж бачите кадри і все, що там сталося. Так багато дітей загинуло.

Ми відчуваємо почуття провини, коли відчуваємо себе щасливими або радісними - не тільки тому, що я тут у чвертьфіналі, а й у всьому іншому. Ти їдеш у відпустку і почуваєшся винним, тому що ти не в Україні. Багато людей не можуть покинути країну. Багато хто воює, захищає наші лінії фронту. Ми живемо з цим почуттям уже понад два роки.

Спілкуючись з іншими українськими спортсменами, я відчуваю, що ми майже так само впливові, як деякі люди, які представляють наш уряд. Щотижня ми виступаємо на великих майданчиках, представляючи не тільки себе, а й український народ.

Це великий тиск і великий тягар на плечах. Але для мене велика честь бути одним з облич України. Щодня я роблю все можливе, щоб подарувати це своєму народу», - сказала Еліна.

У наступному раунді Еліна зіграє з представницею Казахстану Єленою Рибакіною, яка народилася в москві і до 2018 року представляла рф.

Володимир Клепач Джерело: Wimbledon
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 15 липня 2024, 11:10 2

Алекс де Мінаур дебютував у статусі шостої ракетки світу

Коментарі