Мирон МАРКЕВИЧ: «Я думаю, що Роналду треба закінчувати зі збірною»

Головний тренер львівських «Карпат» прокоментував матчі 1/4 Євро-2024

Головний тренер львівських «Карпат» Мирон Маркевич прокоментував матчі 1/4 Євро-2024.

«Матч Іспанія - Німеччина? Хороший футбол був. Зустрічалися дві рівні команди, шанси яких оцінювалися як 50 на 50. Однак доля більше усміхнулася іспанцям. Хоча так само могла виграти і Німеччина. Не пам'ятаю, щоб Рюдігер робив такі помилки, як у вчорашньому матчі у випадку з другим голом.

Грубість Тоні Крооса? Так. Він уже не встигає. Все-таки відіграв непростий сезон у мадридському "Реалі", та й в іграх на чемпіонаті Європи такі серйозні швидкості... Мабуть, він правильно зробив, що закінчив (усміхається).

Епізод з рукою Кукурельї? Важко сказати. Це залежить від того, як судді подивляться. Можна призначати пенальті, а можна не призначати.

Матч Португалії проти Франції? Мені в цій грі португальці більше сподобалися. Напевно, вони мають бути в півфіналі. Але це моя особиста думка. Португальцям треба було забивати. Моменти ж сприятливі для цього були. Реалізуй їх - і все. А пенальті це завжди лотерея. Саме тому вона так і називається. Французи добре виконували одинадцятиметрові, і нічого тут не скажеш.

Вік Роналду? Я думаю, що йому потрібно закінчувати зі збірною. Грай собі в Саудівській Аравії на клубному рівні - і все. А в національній команді мають когось знайти Роналду на зміну. Адже на мій погляд, він дещо пригнічує партнерів по збірній - усі штрафні лізе бити. Ні-ні, йому точно потрібно закінчувати. У Португалії є багато молодих футболістів, яких час підпускати до складу головної команди. Для таких зірок, як Кріштіану Роналду, потрібно вчасно йти.

41-річний Пепе? Йому теж потрібно закінчувати. Не думаю, що йому, як і Роналду, варто надовго засиджуватися у збірній. Хоча для гравця лінії оборони грати в такому поважному віці, як кажуть, ще куди не йшло. Стільки бігати і викладатися, як футболістам інших амплуа не потрібно. А от гравцям атаки - зовсім інша справа. Їм потрібно багато носитися, працювати, створювати. Тому не знаю, чи правильно грати в такому серйозному за футбольними мірками віці.

Мої очікування від матчів Англія - Швейцарія та Нідерланди - Туреччина? За ідеєю, Англія та Нідерланди мають пройти далі. Але чи так буде - невідомо. Хоча якщо брати за складом і за рівнем гри, то саме названі мною збірні сильніші за суперників по чвертьфіналу і тому мають більше підстав на перемогу. Втім, все залежить від того, як англійці та нідерландці реалізують свій потенціал».

Раніше Sport.ua стало відомо, чому Маркевич пропустив спаринг «Карпат» проти «Минаю».

Олексій Тіньков Джерело: Football.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 28 вересня 2024, 07:47 1

Дерек впевнений у перемозі Олександра

Коментарі