Все вирішив автогол. Збірна Франції вирвала перемогу в Бельгії

Французи вийшли до 1/4 фіналу Євро-2024

Гучні футбольні афіши - це те, за чим уболівальники починають полювати ще на групових стадіях великих міжнародних турнірів. Чемпіонат Європи-2024 в цьому плані був не виключенням, і вже за ходом першого раунду змагань ми побачили кілька статусних протистоянь. Ще більше їх мало стати в плей-оф, а особливо в тій частині турнірної сітки, де від кількості здобутих кубків Анрі Делоне доводиться примружувати очі.

У збірної Франції, наприклад, таких трофеїв аж два в колекції й команда Дідьє Дешама залюбки б додала до кубків 1984 та 2000 років ще й цьогорічний «німецький» екземпляр. Але всього потрохи - спочатку «Les Bleus» мали в Дюссельдорфі здолати Бельгію, яка є до болі знайомою кожному українському вболівальнику після матчів квартету E. Особливо, останнього з них.

Getty Images/Global Images Ukraine

Чемпіони Європи з нудного футболу - такий не дуже-то й почесний статус могли отримати команди після першого тайму цього протистояння. Бельгія вийшла захищатись низьким блоком і стартових хвилин двадцять навіть м'яч не тримала на чужій половині. Суперники натомість намагались позиційно атакувати, але все зводилось, у кращому випадку, до загострень у вигляді неточних дальніх пострілів, а не до невдалих передач із флангів до штрафного. Особливо часто в цьому плані відзначався Тчуамені.

Трохи змінилась ситуація десь посеред першого тайму, коли команда Тедеско вирішила трохи пограти на атаку й навіть підійшла близько до того, аби відкрити рахунок, коли удар із штрафного з лівого флангу від де Брюйне лише в останній момент на лінії ногами встиг відбити Меньян. Але щоб ще один бодай трохи схожий за рівнем напруги момент з'явився до перерви на обидві команди, то ні - цього й близько не було. І це, якщо чесно, виглядало дуже дивно, як для такої афіші.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому таймі ситуація в чомусь була схожою, проте в атаці Бельгії все ж таки з'явилось трохи більше гостроти на завершення. Франція ж тим часом просто била по воротах. Била, била, била й забила зрештою, бо ця кількість пострілів усе ж таки мала колись перерости в якісну характеристику.
На 85 хвилині Коло Муані з правого флангу штрафного й по м'ячу нормально не влучив під час свого удару в дальній кут, але рикошет від коліна

Вертонгена допоміг переграти Кастельса в ближньому куті. Команда Тедеско після цього пригадала, що також може грати на атаку, але в неї до пропущеного були непогані моменти в де Брюйне та Лукаку, і якщо там забити не вдалось, то й на порятунок у цій дуелі розраховувати не доводилось.

Getty Images/Global Images Ukraine

У підсумку, до чвертьфіналу чемпіонату Європи-2024 від цієї пари команд пробилась збірна Франції, тоді як для Бельгії пригоди в Німеччині добігли свого завершення. У наступному раунді команда Дідьє Дешама зіграє проти переможця пари Португалія - Словенія.

Чемпіонат Європи. 1/8 фіналу.

Франція - Бельгія - 1:0

Гол: Вертонген (85, автогол)

Попередження: Тчуамені (15), Грізманн (23), Рабьо (24) - Вертонген (76), Мангаля (90+3)

Франція: Меньян, Тео Ернандес, Саліба, Упамекано, Кунде, Рабьо, Канте, Тчуамені, Грізманн, Мбаппе, Тюрам (Коло-Муані, 62)

Бельгія: Кастельс, Теат, Вертонген, Фас, Кастань (де Кетеларе, 88), Доку, Онана, Карраско (Люкебакіо, 88), Де Брюйне, Опенда (Мангаля, 63), Лукаку

Арбітр: Гленн Нюберг (Швеція)

Стадіон «Дюссельдорф Арена» (Дюссельдорф, Німеччина)

ФРАНЦІЯ - БЕЛЬГІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 06 липня 2024, 07:11 11

Кріштіану та Португалія програли Франції у серії післяматчевих пенальті

Коментарі