Євро-2024 виграє збірна…

Sport.ua спрогнозував переможця континентальної першості

На чемпіонаті Європи розпочинається найцікавіше: матчі на виліт. На жаль, це найцікавіше розпочинається вже без національної команди України. Проте сумувати ніколи: життя триває, а футбольне - тим більше.

29 червня будуть зіграні перші матчі 1/8 фіналу Євро-2024. А там і до 14 липня рукою подати (того дня буде зіграно головний матч турніру).

Проте чекати - справа таки малоприваблива та малоцікава. А якщо спробувати вже зараз заглянути в останній день ЧЄ-2024? А чому б і ні? Це не таке складне завдання, як здавалося напередодні чемпіонату, перед початком групового турніру. Наразі вже сформовано пари першого раунду плей-оф. Давайте сформуємо пари всіх наступних стадій плей-оф. Аж до фіналу.

Ми спробували в редакції Sport.ua, і ось що з цього вийшло.

Отже, в 1/8 фіналу зустрінуться:

Іспанія - Грузія

Німеччина - Данія

Португалія - ​​Словенія

Франція - Бельгія

Румунія - Нідерланди

Австрія - Туреччина

Англія - ​​Словаччина

Швейцарія - Італія

Практично всі пари, крім першої, бачаться якщо і не рівними, то з такою гарною порцією інтриги. Тим не менш, у кожному з цих поєдинків є свої гегемони й свої андердоги. З огляду на цю обставину, а також гру команд на груповому етапі та інтуїцію (куди ж без неї) ми визначили учасників чвертьфіналів.

Ось вони: Іспанія, Німеччина, Португалія, Франція, Нідерланди, Австрія, Англія та Італія.

А далі буде ще цікавіше, бо вже на стадії 1/4 фіналу відбудуться поєдинки, які і за вивіскою, і за змістом заслуговують на вирішальний матч.

Якщо наші розрахунки щодо переможців першого раунду плей-оф правильні, тоді п'ятого липня зіграють Іспанія - Німеччина та Португалія - Франція. А наступного дня - Англія - Італія та Нідерланди - Австрія.

Перші три чвертьфінали - вогонь. Кожен із цих поєдинків напевно зміг би стати окрасою головного матчу Євро. Але, на жаль, хтось із грандів точно покине турнір задовго до фіналу.

Прогнозуємо, що у першому матчі виграє Німеччина. Іспанці пройшли груповий турнір на одному диханні, але, на наш погляд, саме дихання їм і не вистачить у грі проти господарів турніру. Німеччина ще може додавати, у неї довша лава, досвідченіший склад. Тому ми ставимо на німців, яким на великих турнірах практично завжди допомагають рідні мури.

У матчі португальців та французів фаворитом будуть, на наш погляд, підопічні Дешама. Вони довго запрягали, але тепер нарешті повинні швидко побігти. Португалія - симпатична й досвідчена команда, але Роналду вже занадто старий, а тягти колектив до перемоги в таких крутих поєдинках більше нема кому. Тож ставимо на Ле Бльо.

Англія - ​​Італія: повторення фіналу минулого Євро. І протистояння між цими командами у відборі до Євро. Якщо не станеться нічого надприродного, то перемогти мають британці. Так, команда Саутгейта демонструє дуже нудну гру. Але ж і команда Спаллетті не вражає ні результатом, ні грою. А клас зараз у команди «трьох левів» таки вищий буде.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ну і, зрештою, матч Нідерланди - Австрія. Ці команди з'ясовували стосунки на груповій стадії, і тоді сильнішими виявилися австрійці. Але цього разу виграють нідерландці. Нічим іншим, крім інтуїції, цей прогноз не підкріплений. Нам у редакції просто так здається.

Виходить, що за вихід у фінал будуть битися дев'ятого липня Німеччина - Франція, а днем пізніше - Англія - Нідерланди.

Перший півфінальний поєдинок - справжня класика європейського футболу. І передбачити його результат - справа дуже складна. Але ми спробували його передбачити. І вийшло, що першим фіналістом Євро-2024 має стати збірна Німеччини.

Другим півфіналістом за нашою версією мають стати англійці. Вони просто сильніші за команду Кумана. Хоч і нудніші.

І ось він, головний матч Євро-2024: Німеччина зіграє проти Англії. На користь німців - зайвий день для підготовки, рідні стіни й «зуб» на англійців через поразку в 1/8 фіналу минулого Євро.

В англійців знайдуться свої козирі й свої сильні місця, але, на наш погляд, виграє Бундестім. У всякому разі, саме зараз команда Нагельсманна виглядає краще, ніж команда Саутгейта.

А як ви вважаєте?

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 липня 2024, 10:41 88

Олексій Сливченко – про продаж «гірниками» Деніля Кастільо у «Мідтьюлланд»

Коментарі