Спортивний юрист пояснив, чи можлива заміна Дніпра-1 в єврокубках

Ілля Скоропашкін вважає, що УЄФА може піти назустріч УАФ, але навряд чи це станеться

Український спортивний юрист Ілля Скоропашкін пояснив, чи можлива заміна «Дніпра-1» на львівський «Рух» в цьому розіграші Ліги конференцій.

- Згідно пункту 4.05 статті 4 Регламенту Ліги конференцій УЄФА, якщо клуб відмовляється брати участь у змаганнях, пройшовши кваліфікацію за спортивними заслугами та отримавши ліцензію від компетентного національного органу, жоден інший клуб з тієї ж асоціації не може бути зареєстрований замість нього… Тобто, заміна «Дніпра-1» на будь-який інший український клуб прямо заборонена регламентними нормами. Проблема в тому, що «Дніпро-1» кваліфікувався і був допущений до участі в турнірі УЄФА, отримавши відповідний атестат від УАФ.

- Якось можливо уникнути технічних поразок?

- За існуючих умов це навряд чи можливо.

- Чи відомі Вам схожі випадки в єврокубках?

- Я таких випадків не пригадую, але теоретично щось схоже могло й бути.

- Якби «Дніпро-1» заявив би про своє зникнення до результатів жеребкування кваліфікації, це якимось чином могло б вплинути на ситуацію?

- Якби «Дніпро-1» своєчасно повідомив про неможливість своєї участі в Лізі конференцій або не отримав атестат для участі в цьому турнірі від УАФ, заміна одного українського клубу іншим українським клубом була цілком можливою. Регламент Ліги конференцій УЄФА поточного сезону передбачає таку можливість за умови своєчасних рішень з боку клубу, який заявляється на змагання, та/чи національної федерації, яка видає клубу атестат.

- Які фактори можуть вплинути на рішення УЄФА, щоб воно було на нашу користь?

- Можливо, дотримуючись спортивного принципу, враховуючи ситуацію в нашій країні і з метою підтримки українського футболу, який існує в умовах повномасштабної війни, УЄФА піде назустріч УАФ всупереч власним правилам. Але це лише припущення. І це може відбутись виключно за умови відповідних дій з боку «Дніпра-1». Виключати зі змагань клуб, який кваліфікувався і отримав атестат, - ніхто не має права.

Нагадаємо, раніше комерційний директор «Дніпра-1» В'ячеслав Фрідман заявив, що спортивний клуб майже не дихає, але потім спростував свої слова, сказавши, що в команди є ще тиждень на порятунок.

Дмитро Вербинський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 липня 2024, 21:33 0

Дивіться огляд матчу 1/8 фіналу Євро-2024

Коментарі