Руслан РОТАНЬ: «Куди нас запрошують, туди ми і їдемо»

Головний тренер олімпійської збірної України поділився враженнями від турніру Моріса Ревелло

Головний тренер олімпійської збірної України Руслан Ротань поділився враженнями від молодіжного товариського турніру Моріса Ревелло.

- Руслане Петровичу, якщо не брати результат на турнірі Моріса Ревелло, наскільки Ви задоволені збором у Франції?

- Вважаю, ми дуже добре попрацювали. З деякими з наших основних гравців ми не бачились майже рік - і це не зовсім нормальна ситуація для збірної, що готується до такого форуму, як Олімпіада. Проте хлопці швидко згадали всі наші вимоги. Приємно здивували і нові виконавці, які ці самі вимоги схопили майже з першого тренування. Мені сподобалася мотивація футболістів, їхнє ставлення до роботи. У всіх матчах на полі в нас була справжня команда, і як доказ, відзначу одну деталь - у складі збірної України на цьому турнірі забили голи відразу 10 виконавців.

- Рівень суперників на турнірі вас влаштовував? Адже деякі збірні були укомплектовані футболістами, які молодші за наших…

- Давайте почнемо з того, що в нас не такий багатий вибір. Куди нас запрошують, туди ми і їдемо. Проте цей турнір має потужну історію - він проводиться з 1970 року. В різні роки там тріумфували молодіжні збірні Франції, Аргентини, Англії, Бразилії, Португалії та Італії. Саме на цьому футбольному фестивалі починали свій яскравий міжнародний шлях такі гравці, як Жан-П'єр Папен, Зінедін Зідан, Девід Бекхем, Франк Лампард, Кріштіану Роналду та інші. Свого часу грали на французькому турнірі і відомі українські футболісти - Олексій Михайличенко, Андрій Баль, Сергій Балтача, Володимир Лютий.

Словом, турнір дуже престижний, і він хоч якось рятує нашу підготовку до Олімпіади. Не було б цих п'яти матчів - було б дуже важко! За рік свого існування Олімпійська збірна України провела усього шість спарингів. За цей же час збірна Марокко (U-23) зіграла дев'ять матчів, збірна Аргентини (U-23) лише цього року провела 11 матчів, а збірна Іраку - 12. Виокремлюю ці збірні, бо це наші суперники по групі…

- Кого можна виокремити з гравців нашої команди, що виступала у Франції?

- Наголошую на тому, що треба виділити всю команду. На полі ми мали непогану ігрову структуру, постійно грали з позиції сили, стали найкращою збірною турніру за багатьма показниками.

Нагадаємо, олімпійська збірна України виграла турнір Моріса Ревелло.

Дмитро Вербинський Джерело: Footboom
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 15:02 15

На диво, жодна повітряна тривога не переривала хід запеклого протистояння