СИЛВІНЬО: «Доля – фантастична штука»

Головний тренер збірної Албанії поділився очікуваннями від матчу проти Іспанії

Головний тренер збірної Албанії Силвіньо поділився очікуваннями від матчу 3-го туру групового етапу Євро-2024 проти національної команди Іспанії:

«Я дуже схвильований. Мені дуже приємно бути тут. У мене є життя в Іспанії. Там народилися мої діти. Я довгий час грав там за «Барселону» та «Сельту». У мене там багато знайомих. Доля - фантастична штука. Зараз грати проти Іспанії - це фантастика. Це чудова команда з чудовим менеджером, і це день, який я ніколи не забуду. Зустрітися з Іспанією і мати шанс пройти далі - це чудово. Ми вдосконалюємося, і тепер нам випала нагода зіграти проти однієї з найкращих команд світу з найкращими гравцями світу.

Іспанія має свою власну ДНК - вони володіють м'ячем, грають у чудовий футбол і мають чудових півзахисників. Але ця збірна Іспанії має дещо інше. Вони дуже прямолінійні, особливо на фланзі, де вони можуть завдати вам шкоди. Тому вони мають ще більше якості в своїй команді. У них є швидкі гравці на флангах і в центрі поля. Ми спостерігали за Іспанією протягом останніх чотирьох, п'яти чи шести місяців після жеребкування. Вони дуже добре відпрацьовані в обороні. Вони залишають вам дуже мало простору. Вони добре захищаються, у них хороший пресинг, і вони всі можуть повернутися за м'ячем. Вони дуже добре організовані.

Іспанія перемогла Хорватію, вони перемогли Італію і вже виграли групу. Це сильна команда, і на нас чекає важка гра. Але ми спробуємо. У нас є сміливі та амбітні гравці, і ми з нетерпінням чекаємо на хорошу гру проти них. Ми бачили неймовірний розвиток гравців. В Албанії проживає 3 мільйони албанців, а по всьому світу - понад 9 чи 10 мільйонів. Було покоління, яке ніколи не бачило свою команду на чемпіонаті Європи. Ми всі робимо дуже хорошу роботу. Ми живі, горді та амбітні. Ми були б раді вийти в плей-оф, але ми повинні показати наш найкращий виступ.

Друга команда Іспанії може грати у фіналі Євро і бути фаворитом. Ми повинні зосередитися на тому, що ми збираємося робити. У Іспанії є варіанти, і вони гратимуть у свою гру, сповнені мотивації. Ми також повинні бути сповнені мотивації, щоб спробувати їх перемогти. Побачимо, що станеться, і я сподіваюся, що це буде чудова гра, а після 90 хвилин може статися все, що завгодно».

Матч Албанія - Іспанія відбудеться 24 червня о 22:00 за київським часом.

Дмитро Вербинський Джерело: УЄФА
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 21:05 20

Команда втратила очки у Рівному