Максимальна інтрига. Збірна Бельгії впевнено розібралася з Румунією

Бельгійці двічі розписалися у воротах суперників

У поєдинку групи Е відбувся поєдинок 2-го туру чемпіонату Європи, в якому зустрілися збірні Бельгії та Румунії. Бельгійці в першому турі несподівано програли словакам, а румуни з великим рахунком завдали поразки збірній України.

Зустріч розпочалася з неприємностей для румунської команди. Перша акцентована атака збірної Бельгії завершилася результативним ударом Тілеманса, якому асистував Лукаку. Номінальні гості спробували одразу зрівняти результат і мало не досягли бажаного. Навіс із лівого флангу головою замкнув Дрегушин, і Кастельс з-під поперечини вибив м'яч.

Getty Images/Global Images Ukraine

Але надалі «червоні дияволи» міцно оволоділи перевагою. Атаки бельгійців накочувалися на штрафний збірної Румунії, і «курчата» ледве стримували натиск суперників. Подвоїти перевагу своєї команди міг Лукебакіо, на удар якого зреагував Ніце. Гра майже весь час йшла на половині поля румунської команди і, здавалося, друге взяття їхніх воріт - справа часу. Але до перерви рахунок так і не змінився.

Бельгійці часом діяли дещо академічно. На лівому фланзі активними діями виділявся Доку, який своїми фінтами закрутив голову опонентам. Але Доку неодноразово перетримував м'яч, що дозволяло румунам ліквідувати загрозу. Не завжди правильні рішення ухвалював і Лукебакіо. В одному з епізодів він увійшов у правий кут штрафного збірної Румунії, але забарився і змарнував момент. Згодом Лукебакіо за грубу гру отримав жовту картку, що не дозволить йому зіграти у матчі зі збірною України.

Румуни активно розпочали другу половину зустрічі і гарну нагоду втратив Міхейле, який швидкісний ривок завершив ударом вище воріт. Далі бельгійці знову повністю заволоділи перевагою та продовжили створювати небезпечні моменти. Двічі пробивав по воротах де Брюйне. Спочатку Кевін обвідним ударом трохи не влучив у ворота, а потім надійно зіграв Ніце. Бельгійці таки відправили м'яч у ворота суперників, але після перевірки епізоду ВАР арбітр зафіксував офсайд у Лукаку. Таким чином, на цьому чемпіонаті Європи арбітри вже не зарахували три (!) голи форварда.

Getty Images/Global Images Ukraine

Лукаку незабаром мав ще один гольовий шанс, але він з меж штрафного майданчика з розвороту влучив у голкіпера. А потім румуни несподівано мало не зрівняли рахунок. Ман вискочив «на побачення» з Кастельсом і не зумів переграти голкіпера. Румуни змушені були більше атакувати, оголюючи тили. І «червоні дияволи» все ж таки зуміли подвоїти свою перевагу. Кастельс від своїх воріт вибив м'яч на половину поля суперників і футбольний снаряд долетів до штрафного майданчика, звідки де Брюйне завдав точного удару.

Перемога, здобута бельгійцями, максимально закрутила інтригу у групі Е, адже чотири команди набрали по три очки. У середу, 26 червня, збірна Бельгії зустрінеться із національною командою України, а Румунія зіграє зі Словаччиною.

Чемпіонат Європи. Група Е. 2-й тур.

Бельгія - Румунія - 2:0

Голи: Тілеманс (2), де Брюйне (79)

Попередження: Лукебакіо (35) - Банку (59), М.Марін (65)

Бельгія: Кастельс, Кастань, Вертонген, Фас, Теате (Дебаст, 77), де Брюйне, Тілеманс (Мангаля, 72), Онана, Лукебакіо (Троссар, 56), Доку (Карраско, 72), Лукаку.

Румунія: Ніце, Раціу (Сореску, 90), Бурке, Дрегушин, Банку, Станчу, М.Марін (Олару, 68), Р.Марін, Ман, Дрегуш (Алібек, 81), Міхейле (Хаджи, 68).

Арбітр: Шимон Марчиняк (Польща)

Стадіон «Штадіон Кельн» (Кельн, Німеччина)

БЕЛЬГІЯ - РУМУНІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 29 червня 2024, 18:59 1

Британець високо оцінив Джорджа Формана

Коментарі