Грузія – Чехія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Європи

Це буде битва на витривалість

У суботу, 22 червня, у Гамбурзі на стадіоні «Фолькспаркштадіон» відбудеться матч другого туру в рамках квартету F чемпіонату Європи-2024 з футболу, у якому зіграють національні збірні Грузії та Чехії. Стартовий свисток німецького рефері Даніеля Зіберта з Берліна пролунає о 16:00 за київським часом.

Грузія


Велике свято панувало в Грузії, коли національна збірна вперше в історії зуміла пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи. Це стало логічним кроком у розвитку футболу в цій країні, і якщо вже юнацька команда себе непогано зарекомендувала на аналогічному турнірі роком раніше, то «старші» футболісти також не повинні відставати. Тим паче, не у кожної команди на форумі в Німеччині у складі є зірки величини Хвічі Кварацхелії.

І вже колектив Віллі Саньйоля встиг дебютувати на такому високому рівні. Із невдачі, що було цілком очікувано для настільки складної групи, до якої відправило грузинів жеребкування. У матчі проти Туреччини в Дортмунді неначе було все - і страшна злива, і масові бійки на трибунах, і баталії на футбольному полі, і купа емоцій, і забиті м'ячі, і інтрига до останніх хвилин. Загалом, ми отримали задоволення від перегляду. А збірна Грузії - ні, тому що програла (1:3). І це для її подальшої участі в плей-оф дуже погано.

Без перемоги в другій грі тепер просто нікуди подітись, тому що в паралельному матчі може очікувати результат, який узагалі відкине відразу дві команди із зустрічі в Гамбурзі подалі навіть від другого місця. І тут уже не йтиметься про емоції, а виключно про холодний розрахунок. А де грузини і холодний розрахунок... Ну, ви зрозуміли - ці речі не поєднуються. А значить Саньйолю і не варто вигадувати велосипед - той самий склад, але тепер проконтролювати другий темп атак суперників, бо турки забили непристойно багато розкішних голів за одну гру.

Чехія


І якщо збірна Грузії - це у нас історія про емоції, то національна команда Чехії - це про жертовний шлях до своєї мети. Ось тут уже точно буде тільки холодний розрахунок і гра на результат, як і проходила відбіркова кампанія для футболістів Івана Гашека. Албанію вони тоді, до речі, так і не обігнали в боротьбі за першу сходинку, але й не відстали від конкурентів ані на пункт.

Чехи на старті Євро-2024 грали проти Португалії та намагалися взяти суперників грою на виснаження. А коли ще їм удалось забити за півгодини до кінця основного часу, то взагалі футбол перестав бути схожим на гру, а замість нього почалося захоплення фортеці португальськими гравцями. У підсумку чеська оборона обрушилася під впливом Кріштіану Роналду і ми побачили вольову перемогу, яка дуже засмутила футболістів Гашека.

І тут дуже важливо відзначити, що в складі «триколірних» часто на поле виходять виключно бійці, які, немов роботи, намагаються виконати план на гру, і якщо все в них виходить, то у суперників великі проблеми. Якраз у цей момент і відіграє вирішальну роль різниця в класі між чехами і, наприклад, Португалією, але з одними з фаворитів Євро все зрозуміло, а як буде проти Грузії?

Є всі сумніви вважати, що чехи не поведуться на провокації і відмовляться від настільки відкритого футболу, у який не побоялася грати Туреччина. А значить, буде багато боротьби і переможе той, хто витримає. Проблем із кадрами не повинно виникнути і в Гашека при цьому.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Грузії та Чехії раніше не перетиналися.

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 40-річний німець Даніель Зіберт, який на своєму рахунку має 3 матчі у фінальній частині Євро-2020 і 2 на чемпіонаті світу-2022. Боковими рефері стануть Ян Зайдель і Рафаель Фольтін, резервним арбітром відпрацює Ірфан Пельто з Боснії і Герцеговини. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Марко Фріцем, якому допомагатиме Девід Кут з Англії та Пол ван Букел з Нідерландів. У Зіберта є досвід проведення матчу за участю Грузії - 1 поразка, тоді як із Чехією він перетинався двічі - дві перемоги.

Орієнтовні склади


Грузія: Мамардашвілі - Цітаішвілі, Двалі, Кашія, Кверквелія, Какабадзе - Чакветадзе, Меквабішвілі, Кочорашвілі - Кварацхелія, Мікаутадзе.

Чехія: Станек - Крейчі, Гранач, Голеш - Доудера, Провод, Барак, Соучек, Цоуфал - Шик, Хитіл.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що в цій грі буде боротьба всі 90 хвилин. Нашою ставкою буде позиція - Обидві заб'ють.

22 червня, субота

Грузія - Чехія
Гамбург. «Фолькспаркштадіон». 16:00
Пряма ТБ-трансляція - відеосервіс Megogo і Суспільне
ГРУЗІЯ - ЧЕХІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Даніель Зіберт (Берлін, Німеччина)
Прогноз Sport.ua - 1:2
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 червня 2024, 15:40 22

Sport.ua спрогнозував переможця континентальної першості

Коментарі