Анатолій ТРУБІН: «Це була справжня збірна України. А не та, що з Румунією»

Воротар оцінив свій перший матч на Євро

Збірна України обіграла Словаччину 2:1 у матчі 2-го туру групового етапу Євро-2024. Воротар Анатолій Трубін був одним з найкращих гравців команди.

«Звісно, всі бачили: перші 20-25 хвилин були дуже важкі для нас. Але після того, як рахунок став 0:1, зрозуміли, що не маємо шляху назад. Змінили нашу тактику - це спрацювало. Як бачите, [проти Словаччини] була справжня збірна, а не та, що у першій грі проти Румунії. У нас були дуже важкі моменти, коли вони мали м'яч [під контролем]. Тому саме пресинг ми змінили - вони дуже легко виходили [з-під нього]. У другому таймі у них майже не було моментів чи ударів».

«Всі розуміють позицію воротаря: ціна помилки - на 90% це гол. Тому психологічно голкіпери мають бути зосереджені та [емоційно] стійкі. Ніколи не знаєш, що може бути. Я був готовий на першу гру, був готовий зараз. Такі турніри для нас, футболістів - щось унікальне, тим паче в теперішній час. Дуже радий, що змогли перемогти. Третя гра буде вирішальною».

«Добре, що перемогли, але я розумію, що були деякі помилки. І той гол, який пропустили - можна було врятувати. Але це минуле - головне, що ми перемогли. Треба відпочити і потім готуватися далі».

«У грі [з Румунією] нам не вистачило виграної боротьби в ключових моментах. Всі матчі, що я дивлюся, - боротьба [у них] виходить на перший план. Навіть топові збірні важко перемагають: Англія, Франція. На рівні збірних всі вміють грати, бо тут зібрані найкращі гравці. Це, можливо, один з найбільш ключових аспектів гри, над цим треба буде плідно попрацювати. І свіжа енергія дуже важлива - багато сил витратили. Але є час підготуватися та налаштуватися на гру», - сказав Трубін.

Іван Зінченко Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 21:49 1

Дивіться відеоогляд матчу 1/8 фіналу Євро-2024

Футбол | 30 червня 2024, 14:57 32
Коментарі