Порятунок всупереч. Словенія не втримала перемогу над Сербією на Євро-2024

Балканців врятував гол у компенсований час

Що не день у другій половині червня 2024 року, так ми невпинно продовжуємо говорити про чемпіонат Європи в Німеччині, який кожної нової доби наближається до дуже важливого етапу - завершення протистоянь у груповому раунді. І деяким із команд, Німеччині, наприклад, уже вдалось забезпечити собі місце у плей-оф, тоді як решті колективів про це, можливо, ще й зарано було думати.

Наприклад, збірним Словенії та Сербії, які відкривали черговий ігровий день міжнародної першості очним протистоянням у Мюнхені. Команда Драгана Стойковича при цьому приїхала на «Альянц Арену» взагалі з порожніми руками, бо стартувала з гри проти Англії й, за великим рахунком, не мала особливих перспектив здобути залікові бали (0:1). Більш рівним суперник був у колективу Матежа Кека, який зіграв унічию проти Данії (1:1), яка в стратегічному плані теж давала не так уже й багато представникам центральної Європи.

Getty Images/Global Images Ukraine

І хоча самі словенці не дуже полюбляють, коли їх за географічним розташуванням записують до країн Балканського півострова, але в унісон із сербами вони рекламували цей матч саме як регіональне дербі. За великим рахунком, немає різниці - головне, щоб події на полі відповідали таким гучним заголовкам. А ось із цим у команд було не дуже.

Сербія вирішила, що якщо грати без м'яча, то суперники розкриватимуться й у команди Стойковича з'явиться можливість на цьому їх підловити. У першому таймі така тактика не працювала взагалі, тому гості були змушені перед перервою все ж таки почати атакувати самостійно, бо на той момент у праву стійку їхніх воріт уже прилетів удар Елшніка з меж штрафного. Та й у цілому, команда Кека переважала суперників за володінням м'ячем і просто справляла більш яскраве враження саме за грою.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другому таймі ще й головний тренер Сербії почав робити заміни, які, навпаки, послаблювали його команду. Проте не на самому початку - там словенцям відверто щастило, бо удари Мітровича були близькими до того, аби стати результативними. Однак то був лише спалах - далі гості почали розвалюватись і на 69 хвилині Карнічнік рейдом через правий фланг уздовж усього поля завершив на дальній стійці подачу з лівого флангу від Елшніка, який нарешті влучив у партнера по команді.

Getty Images/Global Images Ukraine

Далі почалась гра на виживання, бо Сербія прагнула відігратись, а Словенія хотіла залишити за собою довгоочікувану перемогу на великому турнірі. Наприкінці гри все було в штрафному Облака: гравці, воротар суперників, сміття з трибун і багато-багато брудного футболу, притаманного сербам. Але вони врятувались. Як? Подачею з кутового на останніх секундах та ударом головою від Йовича, а як іще?

Наступний матч Словенія проведе в Кельні проти Англії, тоді як Сербія гратиме в Мюнхені проти Данії.

Евро-2024. Група С. 2-й тур

Словенія - Сербія - 1:1

Карнічнік, 69 - Йович, 90+6

Янжа, 87, Віпотнік, 90+5 - Младенович, 25, Лукич, 54, Йович, 90+2, Гачінович, 90+4

Словенія: Облак - Янжа, Бійол, Дркушич, Карнічнік, Млакар (Станкович, 64), Елшнік (Брекало, 90+1), Черін, Стоянович (Вербич, 76), Шпорар, Шешко (Віпотнік, 76).

Сербія: Райкович - Павлович, Міленкович, Велькович, Младенович (Гачінович, 46), Лукич (С.Мілінкович-Савич, 64), Іліч, Живкович (Бірманчевич, 82), Тадич (Самарджич, 82), Мітрович, Влахович (Йович, 64).

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Стадіон: «Альянц Арена» (Мюнхен)

СЛОВЕНІЯ - СЕРБІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 28 липня 2024, 09:48 10

Заслужений тренер України подякував усім, хто був причетний до досягнення цього результату

Коментарі