Дембельський акорд. Гравці, для яких ЧЄ-2024 стане останнім у кар'єрі

Тут Кроос, Кріш, Левандовськи, Ярмола та інші

Великі міжнародні турніри - це не лише великий футбольний ярмарок. Це ще й ті, хто піде з цього ярмарку. Євро-2024 стане останньою пробою пера відразу для кількох зіркових футболістів. Ми згадаємо найбільш знакових із них.

Тоні Кроос

Вік: 34 роки
Національність: Німеччина

Getty Images/Global Images Ukraine. Тоні Кроос

З такою формою, як у Крооса, можна ще грати й грати. Ну щонайменше чотири роки. Але німецький плеймейкер заявив, що хоче піти на піку. Свій пік на клубному рівні він уже пройшов, завоювавши з «Реалом» цього сезону і Кубок чемпіонів, і золото Ла Ліги. Євро-2024 стане для Тоні останнім турніром у його багатій на події кар'єрі. І він, напевно, зробить все від нього залежне, щоб цей його фінішний ривок став справжньою вишенькою на торті.

Лука Модрич

Вік: 38 років
Національність: Хорватія

Getty Images/Global Images Ukraine. Лука Модрич

Капітан і водночас найкращий футболіст в історії національної збірної Хорватії ще на рік продовжив стосунки із «Реалом». Проте відносини зі збірною Модрич уже навряд чи продовжить. Нещодавно досвідчений футболіст заявив, що Євро-2024 стане для нього «останнім танцем за Батьківщину». І він має намір «станцювати» його так, щоб запам'ятати на все життя.

Криштіану Роналду

Вік: 39 років
Національність: Португалія

Getty Images/Global Images Ukraine. Кріштіану Роналду

Навіть якщо ти людина-робот, все одно настає момент, коли потрібно зупинитися. На момент наступного чемпіонату Європи Роналду стукне вже 43 роки. Відверто кажучи, не віриться, що в такому похилому віці можна на високому рівні грати на великому турнірі, та ще й в атаці. До того ж, зі своєю національною командою на континентальній арені Кріш досяг усього, чого можна досягти: ставав і чемпіоном Європи, і віце-чемпіоном. Час і честь знати.

Роберт Левандовськи

Вік: 35 років
Національність: Польща

Getty Images/Global Images Ukraine. Роберт Левандовськи

Найкращий форвард в історії збірної Польщі, напевно, не відмовиться зіграти на наступному чемпіонаті світу - якщо туди «кадра» завоює перепустку - але ось на наступному Євро ми навряд чи побачимо Левандовського у складі національної команди. Все-таки 39 років - забагато для форварда. Тим більше, що й сам Роберт натякав, про майбутній Єврофорум у Німеччині може стати для нього останнім у кар'єрі.

Олів'є Жиру

Вік: 37 років
Національність: Франція

Getty Images/Global Images Ukraine. Олів'є Жиру

Найкращий бомбардир збірної Франції вже офіційно заявив, що Євро-2024 стане для нього останнім досвідом у складі «триколірних». Жиру написав в одній із соцмереж, що «сумуватиме» за матчами в національній команді. Але настав час дати дорогу молодим. І ми теж сумуватимемо, Олів'є.

Андрій Ярмоленко

Вік: 34 роки
Національність: Україна

Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Ярмоленко

Коли Андрій Ярмоленко повертався до «Динамо» із закордонних мандрівок, у пресі виразно промайнуло повідомлення, що Андрій проведе за свій рідний клуб два сезони, після чого перебереться на роботу функціонера до київського клубу. Отже, можна впевнено стверджувати, що Євро-2024 стане останнім великим турніром для Ярмоли у футболці національної збірної. А може, й зовсім останнім досвідом гри на міжнародному рівні.

Пепе

Вік: 41 рік
Національність: Португалія

Getty Images/Global Images Ukraine. Пепе

Наразі найвіковішим футболістом чемпіонатів Європи є угорський воротар Габор Кірай. Відомий своєю «білою амуніцією» воротар зіграв за свою національну команду на Євро у віці сорока років. На Євро-2024 рекорд угорця може побити ще один зірковий ветеран - захисник збірної Португалії Пепе. Оборонцеві «Порту» вже 41 рік, і йому варто лише одного разу з'явитися на турнірі в офіційному поєдинку, і він уже увійде до історії. Але на цьому напевно буде поставлено крапку. Навряд чи Пепе у віці 45 років зіграє на наступному чемпіонаті континенту.

Ян Вертонген

Вік: 37 років
Національність: Бельгія

Getty Images/Global Images Ukraine. Ян Вертонген

Вертонген є рекордсменом збірної Бельгії за кількістю зіграних поєдинків: на його рахунку понад 150 матчів. Можливо, безпосередньо після Євро-2024 досвідчений захисник «Андерлехта» і не піде зі збірної на пенсію, проте наступного Євро він навряд чи захищатиме кольори своєї національної збірної, адже йому буде вже за сорок.

Мануель Нойєр

Вік: 38 років
Національність: Німеччина

Getty Images/Global Images Ukraine. Мануель Нойєр

Новина, про яку найбільше мріє голкіпер «Барселони» та збірної Німеччини тер Штеген: про завершення кар'єри в Бундестім Нойєра. Мануель нібито запевнив німецькій пресі, що для нього домашній чемпіонат Європи стане останнім великим турніром як гравця «Манншафт». Цілком можливо, що кіпер «Баварії» і передумає, і захоче піти на футбольну пенсію після ЧС-2026, але те, що на наступному чемпіонаті Європи він точно не зіграє, це практично очевидно.

Тарас Степаненко

Вік: 34 роки
Національність: Україна

Getty Images/Global Images Ukraine. Тарас Степаненко

Євро-2024 стане останнім акордом за збірну України не тільки для Андрія Ярмоленка, а й ще для одного ветерана збірної - Тараса Степаненка. Складно уявити, що капітан «Шахтаря» гратиме за національну команду і через чотири роки. Час змін у центрі півзахисту збірної України може настати вже в матчі зі Словаччиною, де нам кров з носу потрібно реабілітуватися за ганьбу в стартовому матчі.

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 29 червня 2024, 03:01 0

«Залізний Майк» високо оцінив Евандера Холіфілда

Коментарі