Два незараховані голи Лукаку. Словаччина сенсаційно обіграла Бельгію

Єдиний гол словаки забили на початку матчу

Черговим поєдинком чемпіонату Європи стало протистояння між збірними Бельгії та Словаччини. Ці команди стануть наступними суперниками українців на Євро-2024.

Вже на стартових хвилинах зустрічі бельгійці організували два гольові моменти. Спочатку Докю пробіг через усе поле, зробивши передачу до штрафного майданчика. Після скидки де Брюйне Лукаку бив зблизька, але Дубравка зумів заблокувати цей удар. Незабаром той же Лукаку випередив голкіпера, але надто сильно прокинув повз нього м'яч. Несподівано словаки отримали шанс взяття воріт, яким сповна скористалися. Докю необережно зіграв біля свого штрафного майданчика і на ударній позиції опинився Куцка. Кастелс відбив м'яч убік, але там чатував Шранц, який відкрив рахунок у матчі.

Getty Images/Global Images Ukraine

Пропустивши гол, бельгійці знову почали шукати шляхи до штрафного майданчика суперників. Але зробити це було непросто. Словаки грамотно оборонялися, часто високим пресингом не дозволяючи номінальним господарям розпочинати свої атаки. При цьому випади словаків виглядали гостро та тримали у напрузі захисну лінію «червоних дияволів». А перед перервою збірна Словаччини мало не подвоїла свою перевагу. Після навісу Куцки Гараслін бив зльоту і Кастелс врятував свою команду.

У бельгійців не клеїлася комбінаційна гра, та й словаки чинили запеклий опір. Єдиним пристойним моментом, створеним збірною Бельгії після пропущеного голу, стала можливість Лукаку. Карраско довгою передачею вивів форварда на побачення з голкіпером, але Лукаку невдало розпорядився м'ячем.

Getty Images/Global Images Ukraine

У другій половині зустрічі бельгійці додали агресії та нарешті почали створювати моменти. Щосили намагався загострити гру Докю, на правому фланзі виснаживши бідного Пекарика. І незабаром після поновлення гри Лукаку скористався скидкою Онана, відправивши м'яч у ворота. Арбітр узяв паузу на перевірку епізоду ВАР, зафіксувавши офсайд у форварда.

Бельгійці багато атакували і були близькими до успіху. З ударом Троссара з-за меж штрафного майданчика в стрибку впорався Дубравка. Дивом не забив Бакайоко. Втім, це диво має ім'я - Давид Ганцко, який з лінії вибив м'яч після удару бельгійця. Словаки відбилися від штурму своїх воріт і почали відповідати атаками. Помітно пожвавив контргру збірної Словаччини вихід на поле Суслова.

Getty Images/Global Images Ukraine

Наприкінці поєдинку ще одна атака бельгійців завершилася влучним ударом Лукаку. Здавалося, цього разу гол забито чисто. Але всевидящий ВАР і тут вніс свої корективи: арбітр переглянув відеоповтор і зафіксував гру рукою у Опенда, який асистував Лукаку. В останні хвилини словаки з останніх сил оборонялися і відстояли переможний результат.

У другому турі збірна Бельгії зустрінеться з румунами, а словаки зіграють із командою України.

Чемпіонат Європи. Група Е.

Бельгія - Словаччина - 0:1

Гол: Шранц (7)

Попередження: Мангаля (30), Тілеманс (76), Люкебакіо (85) - Шранц (41)

Бельгія: Кастелс, Карраско (Люкебакіо, 84), Дебаст, Фас, Кастань, Онана, Мангаля (Бакайоко, 58), Докю (Опенда, 84), де Брюйне, Троссар (Тілеманс, 75), Лукаку

Словаччина: Дубравка, Ганцко, Шкриніар, Вавро, Пекарик, Дуда (Оберт, 94), Лоботка, Куцка, Гараслін (Суслов, 70), Боженик (Стрелец, 70), Шранц (Дюриш, 81)

Арбітр: Халіл Мерер (Туреччина)

Стадіон «Франкфурт Арена» (Франкфурт-на-Майні, Німеччина)

БЕЛЬГІЯ - СЛОВАЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 червня 2024, 07:11 4

У рейтингу продовжує лідирувати Вінісіус Жуніор

Коментарі