Ексгравець Динамо звинуватив збірну України в неотриманні звання героя рф

Футболіст-утікач Сергій Юран – про епізод кар'єри у збірній країни-окупанта

54-річний Сергій Юран, який родом з українського Луганська, а свою професійну кар'єру розпочав у «Зорі», після чого грав за київське «Динамо» ще в чемпіонаті Радянського Союзу, пригадав період виступів за збірну росії.

Він торкнувся відбіркового турніру Євро-2000, в якому збірна України грала в одній групі з росією і Францією. «Синьо-жовті» фінішували другими слідом за французами після виїзної нічиєї 1:1 з росіянами, коли Андрію Шевченку вдався легендарний гол у ворота Філімонова.

- Один із найвеличніших матчів у своїй історії збірна росії провела 25 років тому. 5 червня 1999 року команда Олега Романцева в Парижі обіграла Францію. Що відчули, коли вас не виявилося в заявці, а Панов став героєм нації?

- Не приховую, здивувався. Думав, або я вийду, або Бєзчастних, або Ширко. Звичайно, хотілося зіграти. Але треба віддати належне Іваничу. Його хід спрацював на сто відсотків. Поставив у склад Панова - той забив двічі. Хто знає, як би склалася гра, якби тренер вчинив по-іншому. Проти французів потрібно було діяти на швидких контратаках. З тим же Десаї було складно штовхатися. Швидкий, верткий Панов випередив його в епізоді з другим голом. Прикро, звісно, що потім втратили перемогу над Україною... А так, можливо, нам би дали звання героїв росії (усміхається). Зробили практично неможливе. Олєг Іванович прийняв збірну після трьох поразок. Виграв усі матчі. Взяв три очки у Франції! Усі виконали колосальну роботу. І така кінцівка..., - заявив Юран в інтерв'ю росЗМІ.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 29 червня 2024, 23:25 5

Контракт підписано на 3 роки

Коментарі