Молдова – Україна. Прогноз та анонс на товариський матч

Експерименти закінчено. Час визначати основу

11 червня на стадіоні «Зімбру» у Кишиневі збірна України зустрінеться із господарями арени - збірною Молдови. Поєдинок розпочнеться о 19.00 за київським часом. Цей матч стане останнім контрольним поєдинком для «синьо-жовтих» перед стартом на Євро-2024.

Молдова

Збірна Молдови не потрапила на чемпіонат Європи. У своїй відбірковій групі на Євро-2024 наші сусіди посіли четверте місце, випередивши лише збірну Фарерських островів.

З іншого боку, молдовани лише на одне очко відстали від національної команди Польщі, котра фінішувала на третьому місці. Примітно, що у тому відборі Молдова не програла Польщі: вдома перемогла, а на виїзді зіграла внічию.

Загалом у тій кваліфікації підопічні Сергія Клещенка (очолює національну команду з 2021 року) - одного з найкращих гравців в історії молдовської збірної - виступили гідно. Незважаючи на низький підсумковий результат, наші сусіди програли лише двічі - на виїзді Албанії та Чехії. У рідних стінах Молдова не програвала.

Непогано Молдова проводить й товариські поєдинки. Зокрема команда не програла збірній Австрії - учаснику Євро-2024. Було зафіксовано нічию 1:1.

А перед грою з підопічними Сергія Реброва підопічні Сергія Клещенка провели домашній контрольний поєдинок проти збірної Кіпру. І перемогли - 3:2. За словами головного тренера кіпріотів Темурі Кецбая, «молдовани творили дива на футбольному полі».

До речі, кольори збірної Молдови захищає оборонець «Карпат» Бабогло, який, напевно, вийде в основі команди Клещенка і на гру проти збірної України.

Україна

Для збірної України спаринг проти Молдови стане третім й останнім контрольним поєдинком перед Євро-2024.

У двох попередніх спарингах підопічні Реброва виступили невдало. У першій грі «синьо-жовті» зіграли у нульову нічию зі збірною Німеччини, а у другій - поступилися полякам 1:3.

У цих матчах наш тренерський штаб задіяв різні склади. І це цілком логічно, адже Ребров намагається не лише визначити оптимальний склад, а й побачити у справі практично всіх гравців, викликаних до збірної.

Слід зазначити, що шансом - проявити себе - скористалися не всі. Це насамперед стосується гравців, які зіграли проти збірної Польщі.

Однак великої трагедії з поразки від «Кадри» Ребров не робить. Мовляв, на те й потрібні товариські поєдинки, щоб експериментувати й помилятися.

Після закінчення поєдинку проти збірної Польщі наша національна команда залишилася у Варшаві й продовжила підготовку до контрольного спарингу проти Молдови. «Синьо-жовті» займалися на стадіоні спортивного клубу «Звар», де часто готується збірна Польщі.

У тренувальному занятті взяли участь усі 26 футболістів збірної. Основний наголос у роботі головний тренер збірної України Ребров зробив на відпрацюванню дій під час стандартних ситуацій. Воно й не дивно, адже стандарти стали справжнім бичом для нашої команди у грі проти поляків.

У понеділок вранці наша делегація чартерним рейсом із Варшави прибула до Кишинева. Увечері збірна України проведе тренування на стадіоні «Зімбру».

Наступного дня після матчу з Молдовою делегація збірної України візьме курс на німецький Вісбаден - саме це містечко на час проведення Євро стане місцем постійної дислокації для нашої команди.

Історія протистоянь

Майбутній поєдинок стане для опонентів шостою дуеллю. Наразі відчутна перевага на боці української збірної: «синьо-жовті» виграли три матчі, ще дві зустрічі завершилися внічию. Два матчі з попереднього «реєстру» було зіграно у рамках відбору на ЧС-2014, решта - товариські поєдинки.

Прогноз

Час експериментів для збірної України закінчився. Час награвати основний склад. Тих, хто зіграє у стартовому поєдинку Євро-2024 - проти збірної Румунії. Не дивно, що останнім нашим опонентом перед дебютом на ЧЄ-2024 будуть саме молдовани: ця команда схожа на румунську збірну.

Тому на кону матчу для гостей - внесення остаточних корективів до стартового складу команди. Це буде генеральна репетиція для команди Реброва напередодні старту на Євро. А репетицію, тим паче генеральну, спаплюжити не можна.

Хоча назвати молдован слабким опонентом не вдасться за всього бажання. Команда успішно виступає у рідних стінах, про що було згадано вище.

Тим не менш, ризикнемо припустити, що саме гості здобудуть перемогу. Припустимо, що 2:1.

Орієнтовні склади:

Молдова: Крістіан, Крачун, Бабагло, Посмак, Ревенко, Кожокарі, Раце, Іоніце, Каймаков, Моцпан, Ніколеєску

Україна: Лунін, Конопля, Матвієнко, Забарний, Миколенко, Степаненко, Зінченко, Судаков, Циганков, Мудрик, Довбик.

11 червня, вівторок

Молдова - Україна
Кишинів. Стадіон «Зімбру». 19:00
ТБ-трансляція на платформі MEGOGO
Арбітр: Андрей Чивулете (Румунія)
МОЛДОВА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua - 1:2
Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 00:23 1

Головний тренер «Шахтаря» дав прес-конференцію після гри УПЛ із «Вересом»

Коментарі