Сергій САПРОНОВ: «Наша мета – посісти перше місце та повернутися до Ліги A»

Збірна України WU-17 зіграє з командами Румунії, Мальти та Молдови

Головний тренер дівочої збірної України WU-17 Сергій Сапронов розповів про суперників у Лізі В першого раунду відбору чемпіонату Європи 2025:

- Жеребкування відбулося 7 червня. Наразі відомо, що конкурентками українок будуть команди Румунії, Мальти та Молдови. Коли й де пройдуть змагання, нам повідомлять наступного тижня. Я зі своїми помічниками вже розпочав збір інформації про майбутніх суперниць.

- Найпростіше, мабуть, буде з досьє на румунок, адже українки торік зустрічалися із цією збірною на Турнірі розвитку УЄФА й у кваліфікації Євро…

- Я б не поспішав із висновками, адже після відходу гравчинь 2007 року народження їм на зміну прийшли на один-два роки молодші футболістки. Хоча румунки для нас - справді зручні опонентки, ми з ними завжди граємо успішно. Темна конячка в нашій групі - збірна Мальти. Жіночому футболу в цій країні почали приділяти увагу, і це одразу ж далося взнаки. Що ж до молдованок, то вони грають у схожому стилі з румунками - такі самі непоступливі й жорсткі у відборі.

- А як пройшла зміна поколінь у дівочій збірній України?

- Кістяк збірної складають вихованки «Кривбасу» та «Ладомиру». Зараз є невизначеність лише з лінією оборони, адже з попереднього складу там залишилася тільки одна футболістка - Аліна Савка з «Ворскли». Тішить, що з'явився здібний бомбардир - Каріна Леспух із «Миная», яка відзначається заточеністю на ворота візаві. Якщо підсилимо лінію захисту, то в нас буде доволі боєздатний склад.

- Тоді наостанок - на здобуття якого місця будете налаштовувати своїх підопічних?

- Швидше за все, наш кваліфікаційний турнір пройде наприкінці вересня, і проблем з ігровою практикою бути не повинно, адже в серпні стартує чемпіонат України. Тож мета - посісти перше місце й повернутися до елітного дивізіону.

Микола Степанюк Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 01 липня 2024, 12:48 7

Едуард Сперцян зацікавив каталонський клуб