Сергій КОВАЛЕЦЬ: «Нам на Євро потрібен результат»

Відомий український тренер поділився очікуваннями від товариського матчу збірної України

Відомий український тренер Сергій Ковалець поділився очікуваннями від товариського матчу збірної України проти національної команди Польщі:

«Цей контрольний поєдинок - один з етапів підготовки української збірної до чемпіонату Європи, який стартує у Німеччині рівно за тиждень. У нашої національної команди будуть варіанти ротації складу, щоб можливість зіграти отримали усі футболісти. Власне, і сам головний тренер України Сергій Ребров сказав про це. У зустрічі з поляками зміниться схема гри. Якщо у попередньому матчі з Німеччиною ми грали за схемою 1-3-4-3 в атаці, то в захисті 1-5-4-1.

Я вважаю, що чим більше тактичних варіацій є в асортименті команди, тим краще. Тобто у будь-якому випадку, в залежності від результату можна перебудуватись. Адже чемпіонат Європи - це результат. А нам на цьому престижному континентальному турнірі саме він і потрібен. Це для нас дуже важливий турнір, за вдалий виступ у якому у цей важкий для держави час вболіватиме уся країна. Якщо говорити безпосередньо про матч з Польщею, то як я вже сказав, у цій грі з боку української команди буде інша тактична побудова, ніж була у поєдинку з німцями. Польську збірну у певній мірі можна порівняти по силі з двома такими суперниками України по групі, як Румунія і Словаччина. У цьому плані зустріч із поляками буде хорошим спарингом для нас. В ньому можна моделювати тактичні моменти, перехідні фази і щодо застосування пресингу тощо. Вважаю, що сьогоднішня гра буде досить активною і цікавою. Сподіваюсь, вона не розчарує вболівальників».

Матч Польща - Україна відбудеться 7 червня о 21:45 за київським часом.

Дмитро Вербинський Джерело: UA-Football
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 вересня 2024, 00:19 1

Андрієм цікавляться «Манчестер Юнайтед», «Манчестер Сіті» та «ПСЖ»