Віталій КВАРЦЯНИЙ: «Левандовськи вже давно не той»

Відомий український тренер пройшовся по персоналіях напередодні товариського матчу

Відомий український тренер Віталій Кварцяний пройшовся по персоналіях напередодні товариського матчу між національними командами Польщі та України.

- Якщо говорити про клас збірних, то Німеччина, зрозуміло, більш мастита за Україну. Польща ж, як на мене, точно не переважає Україну. Навіть за іменами. Так, у них є Роберт Левандовськи, але у нас є Артем Довбик. Він вже втер носа поляку заочно в Ла Лізі, обійшовши його в гонці бомбардирів.

- Левандовськи вже давно не той. Він вже з ярмарки футбольної. А наші всі хлопці ростуть і йдуть вперед у своєму розвитку. Однак, Польща точно не нижча класом від України, бо у них зараз сильніший внутрішній чемпіонат. Так, шкода, але нині Екстракляса краща за УПЛ. Польський футбол на підйомі, розвивається. І у них, як і в нас, чимало гравців, які дуже непогано виступають у Європі.

Однак, представники збірної України, наші легіонери з Європи, куди більш зіркові. Той же Довбик, Ви самі про нього згадали, що Левандовськи перевершив у Ла Лізі. А ще у нас є Мудрик, який ще не розкрив свій потенціал на повну. Не забуваємо і про Судакова, який буде намагатися максимально добре себе зарекомендувати. І Михайло, і Георгій зараз ще тільки формуються. Вони ще не показали свій повний потенціал. От Роман Яремчук вже сформований футболіст, але в нього щось постійно йде не так: то травми, то ці переходи туди-сюди і він не грає стабільно ніде… Може на Євро він нарешті покаже, що дійсно є бомбардиром.

На рахунок Довбика, то він теж ще не повністю показав все на що здатен. Певен, він, як не влітку, то згодом все ж перейде до ще більш серйозного клубу, ніж «Жирона». Піде далі, на підвищення, матиме можливість ще гучніше заявити про себе. В нього всі задатки до того є.

Як резюме - якщо брати за іменами, то наша збірна індивідуально все ж переважає поляків.

- Чи варто очікувати на ротацію складу від Реброва?

- Так. Скоріше за все. Наприклад, замість Трубіна, найпевніше, вийде Лунін з перших хвилин. Можливо, зі старту на вістрі атаки почне діяти Довбик, а Яремчук замінить його по перерві чи в другому таймі. Може й ні, але Артем має зіграти проти Польщі точно.

- Є в обоймі Реброва і Владислав Ванат. Найкращий бомбардир УПЛ. Однак, щось є таке відчуття, він міцно засяде в запасі, зважаючи на наявність у складі Довбика і Яремчука.

- Ванат свій час ігровий матиме. Може, й небагато, але Ребров дасть йому шанс проявити себе. Якщо й проти Польщі він і не вийде на поле, то з Молдовою тренер має випустити Владислава. Якщо Ребров за дві гри побачить все, що хоче побачити від Довбика і Яремчука, хоч їхній потенціал, наче, й так ясний, то Ванат точно зіграє тайм чи й більше в останній товариській грі, а може, й у Варшаві.

- Крім Левандовськи, в Польщі ще є класний воротар Войцех Щенсни з «Ювентуса», півзахисник Пйотр Зелінськи з «Наполі», Нікола Залевськи з «Роми».

- Імена гучні, але Зелінськи, якщо я не помиляюся, мав проблеми з ігровою практикою в «Наполі». Звісно, Щенсни - класний воротар, і Зелінськи - відмінний хавбек, один з лідерів «кадри» на рівні з Левандовськи. Цікаві є футболісти в Польщі і в середині поля: Бартош Сліш, той же Залевськи, Пшемислав Франковськи.

Матч Польща - Україна відбудеться 7 червня о 21:45 за київським часом.

Дмитро Вербинський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 22:51 6

Тренер «Фенербахче» відповів на критику на свою адресу