П'ЯТЕНКО: «Це було справедливо, коли ми на 90+8 хв зрівняли рахунок»

Головний тренер жіночої збірної України оцінив гру проти Уельсу

Головний тренер жіночої збірної України Володимир Пятенко оцінив дії своїх підопічних у двох поєдинках з Уельсом у кваліфікації Євро-2025:

- Вважаю, що ми заслужено зіграли внічию й у гостях - 1:1, і в матчі-відповіді - 2:2, хоча за стилістикою ці поєдинки були різними.

- Привернуло увагу те, що в матчі на нейтральному полі в Польщі стартовий склад української збірної був таким самим, як і в Уельсі.

- Щось змінювати не було сенсу, адже підопічні на виїзді виконали установку. Десь виправдався розрахунок на швидкий гол. Вийшовши вперед, ми контролювали хід подій на полі, хоч господарки й володіли територіальною перевагою. Коли ж у середині другого тайму британки вирівняли становище, то наші дівчата не знітилися й стримали подальший тиск. Користуючись нагодою, відзначу нашого 12-го гравця - чимало співвітчизників, які перебувають зараз в Уельсі, прийшли підтримати Україну. Дякую!

- Тривалий час синьо-жовті вели й у другому поєдинку, хоча експерти вважали фаворитами британок.

- Початок був дуже складним, валлійки часу на розвідку не витрачали й створили загрозливі моменти після серії кутових. Ми все ж встояли, а потім після чітко розіграної комбінації змусили гостей капітулювати. Потім нас десь вибив із колії доволі сумнівний пенальті, який британки в середині другого тайму реалізували. На жаль, за кілька хвилин суперниці забили вдруге.

- У цей ключовий момент не виникло сумнівів щодо позитивного підсумку для України?

- Ні, бо я знав, що дівчата дуже вмотивовані й оговтаються. Були сподівання й на свіжих гравчинь, які, вийшовши на заміну, додадуть динаміки. І коли на восьмій компенсованій хвилині Ніколь Козлова зрівняла рахунок, це було справедливо.

- Когось виокремите серед підопічних?

- Не буду цього робити. Усі дівчата - молодці, після виснажливого сезону на клубному рівні вони зібралися й зіграли через не можу, захищаючи честь головної команди країни. Це багато важить, як і те, що всі голи, забиті у ворота британок, були з розряду робочих.

- Що далі?

- У липні на черзі протистояння з футболістками Хорватії та Косова. Нам треба перемагати.

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 19:06 3

Півзахисник «Реала» вірив, що іспанська команда переможе