Олег ФЕДОР: «Мені імпонує футбольна філософія Ротаня»

Гравець «Руха» розповів про сезон та виклик до олімпійської збірної

Олімпійська збірна України з футболу незабаром прийме участь у міжнародному турнірі в французькому Тулоні, який стане останньою перевіркою сил перед Іграми 2024.

В складі української делегації й 19-річний півзахисник «Руха» Олег Федор, який у розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від перебування в олімпійській збірній:

- Це мій другий виклик в розташування олімпійської збірної. Перший - на початку березня перед контрольним матчем в гостях з японцями, був несподіваним. На жаль, тоді нам не вдалося продемонструвати своїх кращих якостей, можливо, тому, що грали, як кажуть, з коліс й господарі доволі впевнено перемогли.

- Оскільки тебе знову викликали до збірної для участі в представницькому турнірі в Франції свідчить про те, що ти запам'ятався головному тренеру Руслану Ротаню своїми чеснотами.
- Про це краще запитайте в самого Ротаня, хоча приховувати не буду: мені, справді, дуже приємно знову опинитися в олімпійській збірній. Тим паче, що цього разу буде більше часу для підготовки й можна сподіватися, що зіграємо кращі ніж з тими ж японцями.

- Якщо порівнювати стиль гри очолюваної Ротанем «Олександрії» та «Руху» під орудою Віталія Пономарьова, то щось схоже простежується?
- Ні, «Олександрія» робить ставку на контролі м'яча, багатоходових комбінаціях, а «Рух» - це заточеність на атаку, пошук найкоротшого шляху до воріт, інтенсивність. Хоча, якщо відверто, мені імпонує футбольна філософія Ротаня, можливо, тому, що з «Олександрією» дуже складно грати.

- Цього сезону «Рух» запам'ятався універсалізмом своїх гравців, складалося враження, що у випадку необхідності, кожен з них ефективно міг діяти на кількох позиціях. А тобі на якій найбільш комфортно?
- Атакувального півзахисника - «десятки». Хоча можу зіграти й в центрі півзахисту чи прихованої «дев'ятки». Це було важливо, бо в звітному сезоні в «Руху» нападники часто випадали з лав через травми.

- Фахівці часто відзначають тебе за креативність. В цьому аспекті хто в тебе в «Руху» головний конкурент?
- Бразилець Таллес, до речі, ми навіть з ним схожі, як зовні, так й за манерою гри. Знаєте, я навіть від тренувань з Таллесом одержую насолоду. Для нього немає значення, де грати в середині поля, адже в латиноамериканця дві ноги робочі, імпонує, що завжди намагається діяти нестандартно.

- А кого ти вважаєш найсильнішим виконавцем на твоїй позиції?
- Мій улюблений гравець - бразилець Феліпе Коутиньо, останнім часом також уважно слідкую за Джеймсом Меддісоном з «Тотенхема».

- Якщо вже мова зайшла про міжнародний футбол, то цього сезону «Рух» був дуже близько до завоювання путівки в Лігу конференцій. Чого забракло львів'янам, аби не програти в заключному турі «Динамо»?
- Після фінального свистка ми були просто спустошені. І не тільки тому, що не продемонстрували своєї кращої гри. Було прикро за те, що багато очок розтринькали в матчах з командами, де не повинні були цього робити. Йдеться, перш за все, про поєдинки з аутсайдерами - «Минаєм», «Оболонню». Тому нарікати треба лише на себе.

- Кортить зустріти своє 20-річчя 23 липня у Франції, де скоро відбудеться старт Олімпіади 2024?
- Мрія кожного спортсмена виступити на Олімпійських іграх. Я б ще уточнив: успішно виступити. Звісно, дуже хочу стати учасником цього світового спортивного форуму. На міжнародному турнірі в Тулоні намагатимусь довести, що Руслан Ротань не помилився з моїм запрошенням.

Раніше стало відомо, що в олімпійську збірну України викликано гравця, який не був навіть у резерві.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 30 червня 2024, 11:47 17

За перемогу на чемпіонаті Європи футболістам обіцяно 50 мільйонів євро

Коментарі