СУДАКОВ: «Досяг у Шахтарі всього, на що здатний. Готовий рухатися вперед»

Влітку півзахисник розраховує перебратися в англійську Прем'єр-лігу

Півзахисник «Шахтаря» та збірної України Георгій Судаков дав велике інтерв'ю англійським журналістам, у якому розповів про те, що перебуває на прямому контакті з екс-партнером по команді Михайлом Мудриком, а ще вважає, що вже готовий до рівня АПЛ.

«Ми на зв'язку [із Мудриком] щодня. Він мій великий друг. За останні два місяці він грав набагато більше й досяг значного успіху. Початок для нього був досить важким, як морально, так і фізично, але крок за кроком він наближається до мети. Коли ми разом граємо у збірній, я бачив, наскільки він виріс по ходу сезону».

«Я розповідав Міші про те, як сильно хочу грати у Прем'єр-лізі та як було б чудово грати в одній команді. Мишко сказав мені, що я не готовий до такого тиску, який є в Англії, і якщо я приїду, мені треба бути готовим до цього. Але я готовий».

«О, Прем'єр-ліга - моя мрія. Було б чудово зіграти там, в одному із топ-клубів. Я не можу виділити будь-який з них як пріоритет, це все відомі клуби. Як сказав Пеп Гвардіола, виграти Прем'єр-лігу складніше, аніж виграти Лігу чемпіонів», - сказав хавбек.

Судаков розуміє, що інтерес до нього з-за кордону дозволить перевезти із собою у безпечніше місце і родину, яка непросто переживає війну в Україні.

«Сьогодні в Україні немає безпечного місця. Усі бояться. Морально це складно. Щоразу, коли моя донька чує сирени, вона біжить ховатися під ковдру. Важко це прийняти. Я маю можливість перевезти родину за межі України».

«Хороший приклад того, як складаються справи зараз, - наша остання гра у Дніпрі тривала п'ять годин. Було чотири зупинки через сирени повітряної тривоги, і щоразу було досить складно продовжувати матч».

«Особливо важко, коли я граю матчі в єврокубках і бачу повідомлення від дружини, в яких йдеться, що десь був приліт о 4-й годині ранку, або вона почула звуки від ракет, що пролітають над головою», - наголосив Георгій.

Хавбек «Шахтаря» вважає, що його команда провела загалом хороший сезон, ставши чемпіоном та володарем Кубка України, а також вийшовши у весняну стадію єврокубків.

«Для нас це був гарний сезон. Ми виграли чемпіонат та Кубок тут, в Україні, і добре грали до останнього ігрового дня у групі Ліги чемпіонів. Особисто для мене це був успіх. Я забив «Барселоні», ми обіграли «Барселону», і мене назвали найкращим гравцем у матчі проти них».

«Аеропорти в Україні, як і раніше, закриті, тому на наші ігри нам доводиться їхати автобусом до Гамбурга. Є багато людей, які переїхали з України до Німеччини, і ми відчули їхню підтримку. Я дуже пишаюся тим, що представляю свою країну у цих змаганнях».

«Сподіваюся, я зіграю в обох турнірах [Євро-2024 та Олімпійські ігри]. Напередодні Євро тиск на футболістів вже зростає, але я почуваюся впевнено та сподіваюся, що ми покажемо хороший футбол. Не дивуйтеся, якщо Україна добре виступить на Євро. Ми досягли високого рівня, коли нас поважають у всьому світі. Наші результати в Німеччині можуть бути будь-якими. Я не можу обмежити те, чого ми можемо досягти. Потенційно ми можемо пройти дуже далеко у змаганні, і я готовий до цього».

«Я щойно говорив про це зі своєю дружиною, буквально 30 хвилин тому. Мій настрій такий - я досягнув у «Шахтарі» всього, на що здатний, максимально розвинувся як гравець і готовий рухатися вперед. Я сподіваюся показати, на що я здатний на Євро, і тоді моє майбутнє зміниться», - сказав Судаков.

Раніше повідомлялося, що серйозний інтерес до Судакова виявляють «Челсі», «Арсенал», «Ліверпуль» та «Тоттенхем».

Олексій Сливченко Джерело: inews.co.uk
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

Коментарі