Перший грецький трофей. Олімпіакос виграв Лігу конференцій

Грецький клуб вирвав перемогу у «Фіорентини»

У фінальному протистоянні Ліги конференцій зустрілися «Олімпіакос» та «Фіорентина». «Фіалки» вдруге поспіль дійшли до вирішального матчу цього турніру: минулого року команда з Флоренції програла у дуелі за трофей «Вест Хему». «Олімпіакос» уперше у своїй історії вийшов у єврокубковий фінал.

Незабаром після стартового свистка «червоно-білі» організували чудову гольову нагоду, коли після удару Поденсе свою команду врятував Терраччано. «Фіалки» відповіли результативною атакою, але в тому епізоді Міленкович опинився в офсайді. Флорентійці більше володіли м'ячем, а номінальні господарі зосередилися на контратакуючій грі. При цьому футболісти обох команд помітно нервували, припускаючись багато браку.

Getty Images/Global Images Ukraine

У середині першого тайму «фіалки» створили ще одну загрозу воротам «Олімпіакоса». Бонавентура зачепився за м'яч у штрафному майданчику суперників, але пробив надто слабо, що дозволило Цолакісу впевнено зреагувати. Невдовзі вже Терраччано довелося вступити у гру: голкіпер зіграв надійно після гострого прострілу з кутового.

У другій половині зустрічі малюнок гри не змінився. З часом футболісти грали все обережніше, розуміючи ціну можливої помилки. Гострі моменти виникали рідко, але атаки «Фіорентини» виглядали перспективніше. В одному з епізодів у Куаме не вийшов удар, але м'яч ледь не перелетів через Цолакіса. Голкіпер упорався. В основний час міг вирвати для своєї команди перемогу Іборра, який замкнув навіс зі штрафного та не влучив у ворота.

Додаткових 15-хвилинних таймів уникнути не вдалося. У середині першого з них знову реакцію довелося демонструвати Терраччано: голкіпер відбив удар Йоветича. «Фіалки» заволоділи перевагою та демонстрували намір не доводити справу до серії пенальті. Долю матчу вирішила контратака «червоно-білих». Простріл Ессе з лівого флангу замкнув Ель-Каабі, який з 11-ма голами став найкращим бомбардиром турніру. «Фіалки» одразу відповіли гострою атакою, але удар Дункана з кута штрафного майданчика був заблокований. Більше шансів урятувати зустріч у флорентійців не було.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Олімпіакос» виграв Лігу конференцій, завоювавши перший єврокубковий трофей для Греції.

Ліга конференцій. Фінал.

«Олімпіакос» - «Фіорентина» - 1:0

Гол: Ель-Каабі (116)

Попередження: Поденсе (28), Йоветич (94), Ель-Каабі (117) - Кварта (42), Куаме (79), Бірагі (99)

«Олімпіакос»: Цолакіс, Родіней, Рецос, Карму, Ортега (Кіні, 91), Ессе, Іборра, Поденсе (Масурас, 106), Чікінью (Орта, 77), Фортуніс (Йоветич, 73), Ель-Каабі (Ель-Арабі, 122)

«Фіорентина»: Терраччано, Кордеро, Міленкович, Мартінес Кварта, Бірагі (Раньєрі, 106), Артур Мело (Дункан, 74), Мандрагора, Гонсалес (Бельтран, 106), Бонавентура (Барак, 82), Куаме (Іконе, 82), Белотті (Нзола, 59)

Арбітр: Артур Діаш (Португалія)

Стадіон «АЕК Арена» (Афіни, Греція)

ОЛІМПІАКОС - ФІОРЕНТИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 28 вересня 2024, 19:46 12

Михайло з'явився на полі на 71-й хвилині

Коментарі