ЧС з хокею. Збірна Чехії завоювала золото на домашньому турнірі

Чеська команда виграла чемпіонат світу вперше з 2010 року

У Чехії завершився чемпіонат світу з хокею. У матчі за золото господарі чехи грали проти Швейцарії, а зустріч завершилася з рахунком 2:0 на користь збірної Чехії.

У першому періоді за досить рівної гри з великою кількістю боротьби та силових прийомів найкращий шанс мали швейцарці, проте в одному з моментів Чехію врятувала штанга. Господарі перекидали суперника 13 до 7, але воротар Леонардо Дженоні діяв так само надійно, як у півфіналі з Канадою.

У другій 20-хвилинці пішли перші вилучення, а команди по два рази зіграли у більшості, але реалізація підвела. Найближче до голу підійшов форвард чехів Кубалік, чий кидок прийняла штанга.

Третій період не відрізнявся від попередніх двох. Обережний хокей, боротьба та силові прийоми. У такій ситуації вирішальним став клас окремих гравців. У середині третього періоду діагональний кидок у дотик у своєму стилі завдав зірковий форвард Давід Пастрнак, який уже по ходу турніру приїхав після вильоту Бостона з плей-оф.

Наприкінці Швейцарія перехопила ініціативу, а лідери команди Йосі, Фіала, Нідеррайтер та Хішер непогано діяли у чужій зоні, але воротар Лукаш Достал діяв спокійно та не дозволив супернику зрівняти рахунок. Завершилося все шайбою у порожні ворота Швейцарії.

Збірна Чехії здобула сьоме в історії та перше з 2010 року золото, а ось Швейцарія програла свій четвертий фінал.

Чемпіонат світу з хокею

Фінал

Швейцарія - Чехія 0:2

Шайби: 49:13 Пастрнак (Кундратек, Хайєк) - 0:1, 59:41 Кампф (Кубалік, Некас) - 0:2

Воротарі: Дженоні - Достал

Іван Зінченко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 червня 2024, 19:10 125

Кіріл Фесюн покинув «Колос»

Коментарі