Привіт для колишньої. Тілль прямим ударом із кутового прибив Ворсклу

ЛНЗ наостанок потішив рідних уболівальників рідкісною домашньою перемогою

Спекотне українське літо вже на обрії, тож настає час підбивати підсумки чергового сезону Прем'єр-ліги. Останній тур розпочався за календарем, проте не кожній із команд він загрожував докорінними змінами в становищі в турнірній таблиці. А отже в організаторів з'являлась можливість прибрати хоч один матч із напруженого розкладу суботньої частини програми.

Цією грою стала зустріч у Черкасах поміж місцевим ЛНЗ та полтавською «Ворсклою», які, хоч і були сусідами за турнірною таблицею, проте господарі вже точно не могли залишити свою сьому сходинку, тоді як гості ще мали перспективи опинитись нижче за свій поточний восьмий рядок, але все ж таки сподівались досягти комфортного результату й фінішувати хоч на екваторі після поразки в фіналі Кубка України проти донецького «Шахтаря».

Однак команда Сергія Долганського всім своїм виглядом демонструє в останніх матчах, що для неї мала сенс тільки ось та гра в Рівному, тоді як решта матчів - то лише білий шум на загальному тлі дуже складного сезону. Цього разу «Ворскла» помітно поступалась суперникам за грою в першій половині зустрічі, після чого провела більш-менш непоганий другий тайм, але свої завдання так і не змогла виконати.

ЛНЗ натомість захопив ініціативу вже з перших хвилин і доволі швидко повів за рахунком на табло. Красивим голом закрученим ударом із кутового з лівого флангу на 16 хвилині відзначився Олів'є Тілль, і хоч Саліху й намагався добити м'яч у сітку, але робив це вже за лінією воріт, тож у люксембуржця шедевр ніхто не мав права вкрасти.

У тому епізоді, певна річ, мала місце помилка недосвідченого воротаря Домолеги, який, як і Самойленко на протилежному боці поля, проводив рідкісні миттєвості в грі в рамках «елітного» дивізіону. Проте у воротаря «Ворскли» хоч були нагоди потім реабілітуватись за власну хибу, тоді як опонента його партнери перевіряли не дуже охоче. Навіть тоді, коли повністю захопили ініціативу.

У гостей було дві нагоди відігратись у цій грі - момент Глущенка незадовго до перерви й постріл Бацули на самому початку другого тайму. Але в першій ситуації врятував команду Олега Дулуба воротар, а в другій - захисник полтавців поцілив вище поперечини в центрі штрафного. І на цьому все. Решту часу ЛНЗ намагався підловити суперників на контратаках, але Домолега більше не пропускав.

Черкаський ЛНЗ завершив сезон на сьомому рядку турнірної таблиці, тоді як полтавську «Ворсклу» з її восьмого рядка все ще можуть посунути «Зоря», «Чорноморець» та «Олександрія».

Наші оцінки:

ЛНЗ (заміни): Олійник - 6,5, Тищенко - 6,0, Стасюк - 6,0, Шестаков - 6,0, Прядун - б/о.

«Ворскла» (заміни): Скляр - 6,0, Кане - 6,0, Толі - 6,0, Феліпе - 6,0, Островський - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 30-й тур.

ЛНЗ - «Ворскла» - 1:0

Гол: Тілль, 16

Попередження: Самойленко, 90+4 - Павлюк, 45, Глущенко, 82

ЛНЗ: Самойленко - Каплієнко (Стасюк, 70), Саліху, Муравський, Г. Пасіч - Бойко, Яшарі, Тілль (Шестаков, 70) - Ейнел (Тищенко, 70), Молло (Прядун, 76), Наумець (Олійник, 56).

«Ворскла»: Домолега - Бацула, Хрипчук (Толі, 67), Рамірес (Островський, 80), Пердута - Челядін (Скляр, 46), Павлюк - Мякушко (Кане, 46), Глущенко, Крупський - Ковталюк (Феліпе, 67).

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: «Центральний» (Черкаси).

Удари (у площину): 6 (4) - 7 (3)
Кутові: 10 - 2
Офсайди: 3 - 5.

ЛНЗ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 26°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 25 червня 2024, 13:10 0

Ентоні відзначив потужність Володимира Кличка

Коментарі