Як на матч Металіст 1925 – Верес знайшли VAR-машину. Стали відомі деталі

В УАФ та УПЛ вжили заходів та підключили до справи шостий фургон VAR

У вирішальному матчі сезону УПЛ за виживання між «Металістом 1925» та «Вересом» буде використовуватись система VAR, хоча спочатку було оголошено про її відсутність на грі.

Журналіст Ігор Бурбас розповів: «На матч «Металіст 1925» - «Верес» знайшлася VAR-машина. І це логічно, що єдиний лобовий матч між командами, доля яких підвішена на волосинці, має відбутися із системою відеоповторів.

Дивує лише, чому VAR відшукали лише після тиску на УАФ і УПЛ та гвалту з боку обох клубів. На цей момент в наявності українського футболу є 6 систем VAR - 3 з них на балансі УПЛ і ще 3 - на балансі УАФ.

По одній з них були певні сумніви, адже понад рік вона не використовувалася. Два дні цю шосту систему тестували, аби бути певними в її дієздатності. Цікаво, а це лише вчора стало зрозуміло, що не вистачає одного VAR? Календар і розклад туру ж ніби відомий був заздалегідь».

В ТаТоТаке провели невелике розслідування:

«Напевно вже знаєте, що після резонансу, в УАФ і УПЛ вжили заходів щодо забезпечення всіх вирішальних матчів 30-го туру машинами VAR. Питання: звідки взявся 6-й фургон VAR, якщо спочатку в розрахунок брали тільки 5 машин? І саме тому їх відрядження в 30-му турі вирішувалися жеребкуванням.

Давайте рахувати: всього було 3 машини, ще дві придбав Шахтар, ще одну купило Полісся. 3+2+1=6. Із джерел, наближених до УАФ, виявили два фактори, які заважали використовувати усі 6 машин. До обслуговування перших 28 турів чемпіонату вистачало 4 фургонів VAR. У 29-му був підключений 5-й. У 30-му - треба було запустити і протестувати шосту машину.

Другий фактор - фізична нестача людей, які вміють працювати на VAR. Після обуреної реакції на підсумки жеребкування, перш за все, представників Вереса і преси, в УАФ і УПЛ пошкрябали по засіках та вирішили питання кадрового забезпечення його роботи спеціально навченими людьми (операторами повторів) та суддями на матчі Металіст 1925 - Верес».

Працювати на VAR-машині на Арені Лівий Берег будуть Андрій Коваленко (Полтава) та його асистент Валентин Куцев (Київська область).

Микола Степанюк Джерело: ТаТоТаке
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 25 червня 2024, 20:59 21

Команда Рангніка в заключній грі нокаутувала колектив Кумана