Сатисфакція Григорчука. Чорноморець в Одесі розгромив Металіст 1925

«Моряки» впевнено перемогли в більшості

Очки в матчі були потрібні і «Чорноморцю», і «Металісту 1925». Одесити ще не убезпечили себе від потрапляння в зону стикових матчів, а харків'яни і зовсім пасли задніх у турнірній таблиці. Не на руку господарям поля були не найвдаліші взаємини їхнього наставника Романа Григорчука з Віктором Скрипником, який привіз до Одеси «Металіст 1925». Раніше тренери зустрічалися між собою тричі - щоразу Скрипник брав гору над підопічними Григорчука.

Фаворитом матчу був «Чорноморець», тому не було дивно, що його гравці одразу ж заволоділи ініціативою та почали тиснути на оборону гостей. Харків'яни не знітилися, ніби готувалися саме до такого розвитку подій. Утім, уже на 2-й хвилині Юсов міг засмутити «моряків», але під час розіграшу кутового пробив головою трохи неточно. А якби влучив у площину воріт, голу б «Чорноморцю» було б не уникнути.

Домінування господарів принесло їм відчутні дивіденди на 22-й хвилині. На рівному місці Безуглий зіграв відверто грубо проти Авагімяна і побачив перед собою червону картку. Захисника харків'ян підвели нерви, адже він і його партнери весь час до цього працювали на відбій. Залишившись у меншості, малюнок гри у футболістів «Металіста 1925» не змінився - вони й надалі оборонялися, а тепер ще й за того хлопця.

Одесити події не форсували, маючи чисельну перевагу. Лише на останній хвилині першого тайму вони прошили захисні порядки суперника і повели в рахунку. Васильєву перед воротами Мозіля гравці «Металіста 1925» дозволили дуже багато. Спочатку він пробив, але голкіпер зреагував, а відбити м'яч вдруге воротар харків'ян не зміг. 1:0.

Після перерви на полі нічого не змінилося, та й не могло, адже зайвого гравця у складі «Чорноморця» ніхто й нікуди не прибрав. Тож підопічні Григорчука продовжили свої атаки, але, на відміну від першого тайму, їм швидко вдалося перевагу розвинути і незабаром зняти всі питання про свою перемогу. На 52-й хвилині Штогрін вдруге пробив Мозіля, а на 59-й хвилині Бойчук довів перевагу господарів до великої. 3:0!

Гру було зроблено. Усе інше, що могло статися в матчі, було формальністю. Утім, харків'яни за інерцією все ж спробували хоч якось вплинути на невтішний для себе результат. На їхнє розчарування, їм нічого не вдалося і вони зрештою крупно поступилися. Чи могли одесити ще більше розвинути свій успіх? Могли, але діяли вони в заключній частині поєдинку досить-таки розслаблено і без належної націленості та концентрації.

Перемігши, «Чорноморець» зміг у турнірній таблиці злетіти з 12-го місця на 7-ме. Однак, що головне: він віддалився від зони стикових матчів на комфортну відстань. А ось «Металіст 1925» позбувся всіх математичних шансів уникнути участі в стикових поєдинках - за виживання команда тепер буде приречена боротися до останнього.

Українська Прем'єр-ліга. 28-й тур

«Чорноморець» - «Металіст 1925» - 3:0

Васильєв, 45, Штогрін, 52, Бойчук, 59

Салюк, 74 - Обінайя, 51, Бичек, 69

Безуглий, 22

«Чорноморець»: Варакута, Брагару, Єрмаков, Салюк, Путря, Васильєв, Шпорн (Присяжнюк, 87), Авагімян (Шаповал, 87), Бадибанга, Штогрін (Зе Гомеш, 87), Бойчук (Кузик, 71).

Запасні: Білик, Вічний, Гучек, Альваренга, Арсіч, Голуб, Огіря, Ієде.

«Металіст 1925»: Мозіль, Капінус, Безуглий, Імереков, Фарина, Обінайя (Вачіберадзе, 55), Габелок, Гармаш (Курило, 24), Борячук (Фрімпонг, 60), Юсов (Бичек, 60), Сидоров.

Запасні: Сидоренко, Проценко, Ткаченко, Панченко, Смітюх.

Арбітр: Клим Заброда (Київ)

Стадіон: «Чорноморець» (Одесса)

ЧОРНОМОРЕЦЬ - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Наші оцінки:

Заміни «Чорноморця»: Кузик - 6,0, Присяжнюк - б/о, Шаповал - б/о, Зе Гомеш - б/о.

Заміни «Металіста 1925»: Курило - 5,0, Вачіберадзе - 5,0, Фрімпонг - 5,5, Бичек - 5,5.

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 08:08 0

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі