Олександр КУЧЕР: «Динамо захоче перервати домінування Шахтаря»

Колишній тренер «Дніпра-1» поділився очікуваннями від Класичного

Колишній головний тренер «Дніпра-1» Олександр Кучер поділився очікуваннями від центрального матчу 28-го туру УПЛ між донецьким «Шахтарем» та київським «Динамо».

- Чого Ви чекаєте від Класичного?

- Такі матчі чекаєш з нетерпінням. Багато емоцій, боротьби. Цей матч не стане виключенням.

- Цей матч стане вирішальним для чемпіонства? Хто його виграє, той і забере золоті медалі?

- У «Шахтаря» непростий календар плюс фінал Кубка України. «Динамо» ж у випадку перемоги збереже інтригу на останні 2 тури, якщо Шахтар не вирішить всі питання в Класичному.

- «Динамо» уже п'ять матчів після повномасштабного вторгнення не може обіграти «Шахтар». Це об'єктивна закономірність чи більше окремі історії окремих матчів?

- Останнім часом «Шахтар» переважає «Динамо» в очних зустрічах. Зараз «Динамо» отримало емоційне підживлення, що додає непередбачуваності.

- В чому нинішні команди сильніші одна за одну?

- Буде дуже цікава дуель в центрі поля - радує, що як у «Динамо», так і в «Шахтарі» на перші ролі виходять молоді гравці, які стрімко прогресують.

- Луческу залишив «Динамо» після попереднього Класичного. Динамівці стали сильнішими за той час чи то просто синдром слабкості опозиції на внутрішній арені?

- «Динамо» захоче перервати домінування «Шахтаря». І ця гра - чудова можливість заявити про власні амбіції. Багато очікувань було від «Кривбасу» та «Полісся». Дистанція показала, що їх поки не вистачило вести боротьбу з «Динамо» та «Шахтарем». «Дніпро-1» загубив багато очок, «Полісся» та «Рух» також.

- Чим відрізняється «Шахтар» Пушича від ван Леувена та Йовічевича?

- Пушич, як і Йовічевич, має схоже бачення футболу. В середину заходять півзахисники, залишаючи простір для своїх латералів.

- Слова менеджменту «Шахтаря», що вони будують найсильнішу команду в історії, чимось підкріплені чи тільки час може дати відповідь?

- Палкіну та Срні потрібен час на побудову команди. В Україні вони виграють чемпіонат, але потрібен час, щоб повернутися на рівень, який був у Європі.

- Хто з гравців, які вийдуть на поле в цих командах, стане новим великим продажем з УПЛ?

- Очна дуель Судакова та Шапаренка додає інтриги в матч.

- Сьогоднішні «Шахтар» та «Динамо» - конкурентоздатні на європейському рівні?

- Це для нас велике досягнення, що наша збірна потрапила на Євро. Хочеться, щоб хлопці показали себе на фоні найсильніших команд. Олімпіада по часу випадає на старт сезону і тільки від клубів залежатиме, чи будуть вони відпускати своїх лідерів у Францію.

Матч «Шахтар» - «Динамо» відбудеться 11 травня о 18:00 за київським часом.

Дмитро Вербинський Джерело: Український футбол
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 15 червня 2024, 17:49 10

Стартує група смерті